Frankfurt'a yıldız yağacak

Güncelleme Tarihi:

Frankfurta yıldız yağacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 12:15

Frankfurt 9. Türk Film Festivali Türk sinemasının "Sultanı" Türkan Şoray ile 1 Kasım'da start alacak. Ünlü yıldız, Frankfurt The Westin Grand Oteli'nde filmlerde kullandığı kostümleri de sergileyecek.

Haberin Devamı

TÜRK sinemasının sultanı Türkan Şoray, 1 Kasım'da başlayacak olan Frankfurt Film Festivali'ne renk katacak. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve Hürriyet'in medya sponsoru olduğu festivalde 19 Türk filmi gösterilecek. Sanat hayatının 50. yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Türkan Şoray, 1 Kasım'dan itibaren filmlerde kullandığı kostümlerini The Westin Grand Otel'de sergileyecek. 8 Kasım'a kadar devam edecek olan festivalin ilk filmi "Devrim Arabaları", 2 Kasım Pazartesi akşamı saat 21.00'de, CineStar Metropolis sinemasında gösterilecek.


Kadir İnanır geliyor


Kısa metrajlı film yarışması yanı sıra ilk defa seyircilerin oyları ile belirlenecek "En iyi film" ödülü verilecek. Festivale Kadir İnanır da katılacak. Yılmaz Güney'in ölümünün 25. yıldönümü nedeniyle filmlerine yer verilecek. Tanıtım toplantısına katılan Frankfurt Başkonsolos Yardımcısı Orçun Başaran ve Kültür Ataşesi Raci Karaca, geçtiğimiz sekiz yıl içinde Türk sinemasının başarılı bir şekilde tanıtıldığını söylediler. Festival Komitesi başkanı Hüseyin Sıtkı, festival ile birlikte Türk ve Almanlar arasıda yeni bir diyalog başlattıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!