Frankfurt´u Dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt´u Dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2006 00:00

Dün oynanan İngiltere - Paraguay maçı öncesi ve sonrasında İngiliz taraftarlar aşırı alkolle adeta dağıtırken, zaman zaman Almanlar´ı Nazi selamıyla kzdırdılar. büyük olayların yaşanmadığı Frankfurt´ta çılgınca eğlenen İngilizler takımları galip gelince iyice coştular.

Haberin Devamı




Dünya Kupası
Dünya Kupası favorileri arasında gösterilen İngiltere dn ilk maçını kazanırken, İngiliz taraftarlar polise zor anlar yaşattı. Frankfurt´ta oynanan maçtan bir gün önce içmeye başlayan ve maç saatinde gerek stat çevresinde gerekse Main Nehri kıyısında coşan İngilizler insanlara sataştılar, taşkınlık çıkarttılar.

Kentte gerginlik

İçtikçe sesleri yükselen ve "England, England" diye şarkılar söylemeye başlayan İngilizler´in taşkınlıkları kentte bir ara gergin bir hava estirdi. Polis, binlerce taraftar stada girince rahat bir nefes alırken, maç bileti olmadan Almanya´ya gelen ve burada çeşitli barlarda durmadan içen İngilizler, yoldan geçen kişileri de rahatsız ettiler.

Nazi sembolleri

Üstlerini çıkartan İngiliz gençlerin dışında kızlar da üstsüz dolaştılar, bazıları çimlerin üzerine yatıp dev ekrandan bir yandan maçı seyrettiler, bir yandan güneşlendiler. Almanya´nın Nazi geçmişine de göndermeler yapan İngilizler sık sık Hitler selamı verirken, bazıları da başında Nazi askerlerinin taktığı miğferlerle dolaştılar.

İngiltere iyi başladı

İngiltere Dünya Şampiyonası´ndaki ilk maçında güçlü Paraguay´ı yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. İngilizler Paraguay defansını aşmakta güçlük çekerken, maçın tek golünü 3.dakikada Paraguaylı Gamarra kendi kalesine attı. Bu sonuçla İngiltere ilk galibiyetini ve 3 puanı almış oldu.

Renk cümbüşü

Dün Frankfurt´ta oynanan İngiltere-Paraguay maçı öncesi sokaklara dökülen taraftarlar, yüz ve bedenlerini boyadılar. Bazı kız taraftarlar "Almanya" yazılı mini etek giyerken, bazıları ise İngiliz takımını desteklemek için yüzlerini kırmızı-beyaza boyamaları dikkati çektiler.

Havaların da sıcak olması nedeniyle açılıp saçılan birçok bayan taraftarın, cüretkar pozlar vermeleri de gözlerden kaçmadı. Frankfurt´u renk cümbüşüne dönüştüren boyalı kızlar, maçtan sonra da geç saatlere kadar sokaklarda dolaşıp düzenlenen eğlencelere katıldılar.

Prens William Frankfurt´ta

İngiltere Veliahtı Prens Charles’ın büyük oğlu Prens William da, Almanya´ya gelerek İngiltere-Paraguay karşılaşmasını Frankfurt´ta izledi. İngiltere Futbol Federasyonu’nun da başkanlığını yapan Prens William, havaalanında Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch ve eşi Anke tarafından karşılandı.

Prens William, havaalanından doğrudan stadyuma gitti. Prens William, burada FİFA Başkanı Joseph Blatter ile de görüştü. İngiliz taraftarlar da Frankfurt kent merkezini adeta işgal etmiş durumda. Az sayıdaki Paraguaylı taraftarlarla olası kavgaların çıkmasını önlemek amacıyla kentte yaklaşık 1000 polis görev yaptı.

Hasan AYCI / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!