Frankfurt’ta seçim var

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta seçim var
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 15:27

Almanya’nın Frankfurt kentinde yarın yapılacak AnakentBelediye Başkanlığı seçimi öncesi Başbakan Angela Merkel,partisi CDU’nun adayı Boris Rhein’e destek için kente gitti.

Haberin Devamı

FRANKFURT’ta yarın yapılacak ikinci tur anakent belediye başkanlığı için CDU’dan aday olan Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Rhein, tarihi Römer meydanında düzenlediği seçim mitinginde, partisinin ağır toplarıyla birlikte boy gösterdi.

Başbakan Angela Merkel, Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth ve Frankfurt m Belediye Encümeni Uwe Becker’in de katıldığı mitingte konuşan Rhein, Frankfurt’ta doğup büyüdüğünü belirterek, “Memleketim Frankfurt’u çok seviyorum” dedi.

Protestoculara kızdı

Boris Rhein, Petra Roth, Volker Bouffier’nin ardından kürsüye çıkan Başbakan Angela Merkel, konuşmasının başında, miting alanının yakınında yüksek sesle protesto gösterisi yapan havaalanı karşıtlarına seslendi. Merkel, “Hava ve ses kirliliğine karşı yüksek sesle protesto edenler, kendilerinin de ses kirliliği yaptıklarının farkındalar mı acaba? Buradaki insanlar sükunet ve huzur istiyor” dedi.

Petra Roth’a 17 yıldır verdiği hizmetinden dolayı teşekkür eden Merkel, Frankfurt’un 17 yıl içinde elde ettiği kazanımlarının tehlikeye atılmamasını isteyerek, “Boris Rhein, Petra Roth’tan başkanlık bayrağını devralmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!