Frankfurt film festivali start aldı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt film festivali start aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 12:35

11. Frankfurt Türk Film Festivali ”Göçün 50. yılında 50 fotoğraf” konulu sergiyle başladı.

Haberin Devamı

11. Frankfurt Türk Film Festivali, fotoğraf sanatçısı Mehmet Ünal'ın "Türkiye'den konuk işçilerinin 50. yılı' fotoğraf sergisiyle başladı. Serginin açılışını Frankfurt SPD Başkanı Gernot Grumbach, Çokkültürlülük Dairesi Müdürü Helga Nagel ile Festival Müdürü Hüseyin Sıtkı gerçekleştirdiler.

Serginin açılışında "Daha ilk yıllardan itibaren göçmenler, karar mekanizmasına dahil edilselerdi, bugün uyum tartışmaları yapılmazdı" savını dile getiren Frankfurt SPD Başkanı ve Hessen Milletvekili Gernot Grumbach, "Umarım seçme ve seçilme hakkının verilmesi için bir 50 yıl daha geçmez. Göçmenlerin neler yaşadıkları bir film gibi karşımızda" dedi.

KENDİLERİNİ GÖRÜYORLAR
Yaşlı göçmenlerin kendilerini sergide gördüğünü ifade eden Mehmet Ünal ise "Ben de bu fotoğraflardaki gibi yaşamıştım. İyi ki yaşadıklarımızı anlatıyorsunuz" yönünde tepkiler aldığını belirterek "Gençler ise bu fotoğraftakiler babama, amcama benziyor diyorlar. Bunların Rüsselsheim'de, Mainz'de çekilmesi önemli değil. Almanya'yı yasıtıyor. 30 yılda çektiğim fotoğraflardan oluşan sergi benim Almanya'ya teşekkürümdür" diye konuştu. Friedrich Ebert Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen fotoğraf sergisi festivalin son günü olan 13 Kasım ’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

GALA OFFENBACH CAPİTOL'DE
Bugün Offenbach Capitol'de gerçekleşecek Frankfurt Türk Film Festivali galasına katılacak Hülya Koçyiğit, İlyas Salman ve Göksel Arsoy gibi sanatçılara Türk sinemasına yaptıkları büyük katkılardan ötürü ödül verilecek. 13 Kasım'a kadar devam edecek festivalde 25'i Türk 32 film izleyiciyle buluşacak.

Festivale ayrıca Aytaç Arman, Ayşen Gruda, Nejat İşler, Ahu Türkpençe, Kerem Alışık, Altan Erkekli, Çolpan İlhan ve Yavuz Bingöl ile çok sayıda yönetmen de hazır bulunacak. Galaya ayrıca Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ın da katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!