Frankfurt Başkonsolosluğu taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Başkonsolosluğu taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 16:48

ALMANYA'da Frankfurt Başkonsolosluğu yeni hizmet binasını 12 Eylül'de hizmete sokacak.


Şimdiki Başkonsolosluk binasının tadilatı süresi için kiralanan yeni hizmet binası Frankfurt'un Sachsenhausen semtindeki Kenndyallee 115-117 adresinde bulunuyor. Yeni konsolosluk binasının tadilatını mimar Ali Osman Akman ve müteahhit Musa Kaya üstlendi. Tadilat eylül başında sona erecek. En az 3 en fazla 5 yıl hizmet verecek olan yeni geçici Frankfurt Başkonsolosluk binası 12 Eylül Pazartesi günü saat 08.30'da hizmete başlayacak.

2 Eylül Cuma günü Zeppelinalle'de son iş günü

Zeppelinalle'deki binada son iş gününün 2 Eylül Cuma olacağını belirten Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, "Başkonsolosluk hizmeti 11 Eylül'e kadar taşınma dolayısıyla verilmeyecek. 12 Eylül Pazartesi günü yeni binada tekrar hizmete başlayacağız. Çalışma saatlerimiz de 08.30-13.00 ile 13.30-16.30 arası olacak" dedi. 1750 metrekarelik binada çocuklar için oyun odası, bekleme salonları, çalışanlar için mutfak ve Türkiye'den geçici görev için gelenlerin kalacağı ayrı bir dairede olacak.

Park sorunu yok

Frankfurt'ta Commerzbank Arena Stadı ile Frankfurt Havalimanı'na doğru giden B43 nolu yol üzerindeki Kenndyallee Caddesi'ndeki binanın park sorunu ise Kennedyalle Caddesi'ndeki parklar ile Kenndy Otel'indeki kapalı park ile çözülecek. Belediyeye ait olan parkın saat ücretinin 2 Euro olduğu bildirildi.
Haberin Devamı


Yeni rezidans hizmette


Hessen Eyaleti'nde yaklaşık 280 bin Türk vatandaşına 1974 yılından beri hizmet veren Frankfurt Başkonsolosluğu'nun Bockenneim semtindeki binası ise baştan aşağı yenilenecek. Zeppelinalle Caddesi'ndeki bina restorasyon sonrası sadece konsolosluk işlemleri için hezmet verecek. Başkonsolos İlhan Saygılı'nın girişimleriyle Frankfurt Frauenlobstrasse'de satın alınan 600 metrekare büyüklüğündeki müstakil bir evde düzenlemeden sonra rezidans olarak kullanılmaya başladı. Son derece modern ve güvenli olarak düzenlenen yeni rezidansı Muavin Konsolos Ömer Bedir ile birlikte tanıtan Başkonsolos Saygılı "Rezidansta Türkiye'den gelen misafirlerin kalabileceği ayrı bölümlerimiz var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!