FÖTED : 2009 atılım yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

FÖTED : 2009 atılım yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2008 16:46

Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) üye derneklerin temsilcilerinden oluşan 2008 yılı temsilciler kurulu toplantısını Wüppertal'de yaptı.

Haberin Devamı

Başkan Berrin Alpbek başkanlığında yapılan senelik toplantıya 25 dolayında temsilci katıldı. Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat'ın da katıldığı toplantıda anadil dersleri ile Almanca verilen İslam Dini dersleri ele alındı. FÖTED üyeleri toplantıda bölgelerinde yapmış oldukları çalışmaları da anlatarak bilgi alış verişinde bulundular.
FÖTED Genel Baskanı Berrin Alpbek, temsilciler toplantısında Berlin yapılan İslam Zirvesi toplantısı hakkında üyeleri bilgilendirdi ve gelinen son aşamayı aktardı.

TGD Başkanı Kenan Kolat yaptığı konuşmada, 'Önümüzdeki yıl özellikle eğitim alanında atılım yılı olmasını planlamaktayız. Bu çalışmalarda en büyük görev FÖTED'e düşecektir. FÖTED'in eğitim alanında ki yılların getirdiği örgütlenme ve bilgi birikimiyle bu kampanyanın üstesinden en güzel şekilde gelecektir' dedi. Toplantı sonunda FÖTED' in Kültürel çalışmalarını koordine edilmesi için Genel Başkan Yardımcılarından Azmi Akgül görevlendirildi. FÖTED üyelerinden Azmi Akgül, Hayri Öznarin ve Ekrem Sağır'ın da Kuzey Almanya'da yeni veli derneklerinin kurdurulması ve var olan derneklerle üst yapılanmaya gidebilmeleri için kara alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!