Fischer’e teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Fischer’e teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 18:52

Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu (IAGÖ) yönetim kurulu üyeleri, Avusturya’da Aleviliğin yasal inanç olarak tanınması dolayısıyla Hofburg Sarayı’na giderek Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

Basına kapalı yapılan görüşmede Cumhurbaşkanı Fischer’in, Alevilerin Avrupa’daki m çalışmaları hakkında bilgilendirildiği belirtildi. İAGÖ tarafından daha sonra Viyana’da düzenlenen panelde konuşan Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu yetkilileri, 27 üyeden oluşan bir ‘Tüzük Hazırlama Kurulu’ oluşturduklarını, bu kuruldan da 10 üye seçilerek çalışma kurulu meydana geldiğini belirtti.

Yetkililer, Avusturya’da faaliyet gösteren 12 derneğin ortak çalışmaya başladığının da altını çizdi. Panele misafir olarak Türkiye’den Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Doğan Dernek ile CHP Bursa Milletvekili Dr. Aykan Erdemir katıldı. Hubiyar ocağından Av. Arslan Temel, Bektaşi babası Dr. Öznur Savaşçı ve Hıdır Temel de panelde hazır bulundu. İAGÖ İcra Kurulu Başkanı Kazım Gülfırat “Bundan sonra çocuklarımızın karnelerinin din hanesi bölümünde Alevi yazılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!