Filmleri aratmayacak kaçış

Güncelleme Tarihi:

Filmleri aratmayacak kaçış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 12:35

ABD’nin New York eyaletindeki Clinton Hapisanesi’nden ünlü Shawshank Redemption filmini aratmayacak bir şekilde kaçmayı başaran iki mahkumdan biri vuruldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda cinayet suçlaması ile hapishanede bulunan Richard Matt (48) ve David Sweat (34) isimli mahkumlar hücrelerinin duvarını deldikten sonra binanın kanalizasyon sistemine ulaşmış ve sokağa açılan bir kanalizasyon deliğinden çıkarak kayıplara karışmayı başarmıştı.

Yetkililer Matt’ın polisle girdiği çatışma sonucunda vurularak öldürüldüğünü, Sweat’ın yakalanması için ise arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

New York Times gazetesine konuşan polis yetkilileri, Kanada’ya kaçmaya çalıştığına inanılan Sweat’in yerini henüz belirleyemediklerini ancak 3 mil çapında bir alanı çembere aldıklarını ve kaçağı en kısa zamanda yakalamayı umduklarını söyledi.

FİLMLERİ ARATMAYACAK KAÇIŞ

Matt ve Sweat’in hapisaneden kaçmayı başarabilmek için biri kadın iki gardiyandan yardım aldığına inanılıyor. Hapishane görevlisi Joyce Mitchell, Matt ve Sweat’e hücrelerinin duvarını delebilmeleri için bir dizi alet ulaştırdığını kabul etti.

Amerikan basını bir başka hapishane görevlisi ile evli olan Mitchell’in Sweat’le ilişki yaşamakta olduğunu ve bu nedenle kaçış planına destek verdiğini yazdı. Ancak bu iddialar henüz yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Gene Palmer isimli hapishane görevlisi de Mitchell’in talebi üzerine iki mahkuma gizlice donmuş hamburger köfteleri götürdüğünü ve daha sonra bu köftelerin içinde gizlenmiş kesici aletler olduğunu öğrendiğini belirtti.

Mahkumların firar etmesine yardımcı olduğu gerekçesi ile Mitchell ile birlikte tutuklanan Palmer “Hamburger köftelerinin içinde gizlenmiş aletler olduğunu bilmediğini” iddia etti.

Hapishane yetkilileri daha önce kaçak mahkumların gardiyanları kandırmak için kıyafetlerini yataklarına yerleştirerek yatakta uyuyan biri varmış gibi bir izlenim oluşturduğunu açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME!