Filmlere taş çıkaracak soygunda gelişme: Yasemin güvenlikçiyi flörtle kafalamış!

Güncelleme Tarihi:

Filmlere taş çıkaracak soygunda gelişme: Yasemin güvenlikçiyi flörtle kafalamış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 15:44

Geçen yıl Bremen’de para taşıma şirketindeki 8.2 milyon euroluk soygunla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Soygunun film senaryosunu aratmayacak bir planla geçekleştiği belirlendi. Die welt gazetesinde çıkan haberde, soygunu gerçekleştiren ve halen aranan ana zanlı Yasemin G.’nin çaldığı parayı güvenlikten geçirmeden önce 41 yaşındaki güvenlik personeli Henning B. ile flört ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

OLAY geçen yıl 21 Mayıs’ta yaşandı. Bankamatik kasalarına para transferi yapan şirkette çalışan Yasemin G.’nin görevinin bankalara gidecek kasalara para yerleştirmek olduğu belirtildi. Olay günü kasalara, 17 milyon euro doldurması gereken Yasemin G., bir bankamatik kasasına paranın bir kısmını koyduktan sonra 8 milyon 196 bin 925 euroyu çöpe atılacak eski kâğıtlara sarıp çöp konteynerinin içinde sakladı. İki gün öncesinden ise daha önce telefon numarasını verip yemeğe davet ettiği güvenlik personeline eski kâğıt çöplerin yer aldığı konteyneri boşaltacağını bildirdi. Güvenlik personeli Henning B. de kendisiyle flörtleştiği için şüphelenmeden olay günü kâğıt çöp konteynerini çıkarabilmesi için Yasemin G.’ye güvenlik kapısını açtı. Yasemin G. kiraladığı ve sahte plaka taktığı bir araçla olay yerinden uzaklaştı. Soygun, Hıristiyanlık’taki yortu bayramından bir gün önce yapıldığı için tatil nedeniyle soygun 4 gün sonra anlaşılabildi.

Filmlere taş çıkaracak soygunda gelişme: Yasemin güvenlikçiyi flörtle kafalamış
İZMİR’E GİTTİLER
Savcılık iddianamesinde Yasemin G.’nin paraları tek başına Türkiye’ye kaçırmadığı ve arkadaşı 24 yaşındaki Büşra S. ve onun erkek arkadaşı Yiğit T.’nin yardımcı olduğu yer adı. Bu süre içinde hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve bir süre hapiste yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Büşra’nın çalınan paradan sadece yüzde 0.4 oranında pay aldığı tahmin ediliyor. Olay sonrası Türkiye’ye kaçan ana zanlı Yasemin G. ise İzmir ve çevresinde farklı otellerde konakladı. Yasemin G. soygun sonrası İzmir’e uçan Büşra S. ile bilikte kiraladığı havuzlu bir otelde de tatil yaptı. Ancak Büşra S., iki hafta sonra Bremen’e geri döndü. Bu süre içinde de polis tarafından tutuklandı. Büşra’nın bu süre içinde telefonlarını dinlemeye alan polis, Büşra’nın annesinin de haberleşmede rol oynadığından şüpheleniyor. Ancak bu konuda detaylı bilgi verilmedi.

BAKMADAN GEÇME!