Film festivali ünlüler geçidi olacak

Güncelleme Tarihi:

Film festivali ünlüler geçidi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 16:08

Almanya’nın Frankfurt kentinde 9-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak Frankfurt Film Festivali’ne Türkiye’den çok sayıda sanatçının katılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan festivalin tanıtımı için yapılan basın toplantısında konuşan festival komitesi başkanı Hüseyin Sıtkı, ”12 yıl önce bir platform oluşturmak amacıyla Türk film festivali organizasyonunu başlattık. İnsanların böyle bir platformda buluşarak, fikir alış verişlerinde bulunmasını düşünerek, kültürlerarası yakınlaşmaya katkı sağlamak istedik. Buna ulaştığımıza inanıyorum. Çünkü 9 gün içerisinde yaklaşık 5 bin kişi festivalimizi takip ediyor” dedi.

Hessen Eyaleti Başbakanı Volken Bouffier, Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Türkiye;nin Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı’nın himayesinde gerçekleştirilecek olan film festivali, 9 Kasım’da ”Anadolu;nun Renkleri” isimli fotoğraf sergisiyle başlayacak. Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı, ”Dedemin İnsanları” isimli filmle açılacak olan festivalde, Türk, Alman ve Avrupalı yapımcıların filmleri gösterilecek.

-Festivale Türkiye’den katılacak sanatçılar-
Öte yandan 11 Kasım’da yapılacak galaya Türkiye’den Emel Sayın, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe, Ali Sunal, Demet Akbağ, Aytaç Arman, İzzet Günay, Tolga Çevik ve Selçuk Yöntem gibi birçok ünlü sanatçı da katılacak. Festival kapsamında 13 Kasım tarihinde ise Dr.Hoch konservatuarında Yeşilçam müzikleri gecesi düzenlenecek.

-Festival kendini yeniliyor-
Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Türk film festivalinde bu yıl iki yeni proje gerçekleştirilecek. Oyuncu Mustafa Üstündağ’ın katılımıyla ”oyunculuk atölyesi” düzenlenerek, sinema ve oyunculuk alanında bilgiler verilecek. Ayrıca festivali sinema salonundan şehir hayatına taşımak amacıyla ”Türk Film Festivali Frankfurt Okullarında” konulu bir proje ile Frankfurt’taki Schiller okulu öğrencileriyle birlikte ”Willkommen in Deutschland-Almanya’ya Hoş Geldiniz” isimli film izlenecek ve üzerinde tartışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!