Film festivali anketi sonuçlandı:

Güncelleme Tarihi:

Film festivali anketi sonuçlandı:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 17:19

Frankfurt 9. Türk Film Festivali'nde çerçevesinde verilen Hürriyet Seyirci Ödülü "Son Cellat" filmine verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde bir haftadan beri devam eden 9. Türk Film Festivali önceki gün akşam sona erdi. Festivalin son gününde "İki gün bir bavul" ve "Devrim arabaları" filmlerinin gösteriminden sonra kapanış partisi düzenlendi. Festival çerçevesinde Hürriyet Gazetesi tarafından verilen Seyirci Ödülü de sahibini buldu. Ankete katılan seyirciler, festivalde ilk kez verilen "Hürriyet Seyirci Ödülü"nü "Son Cellat" filmine layık gördüler. Kadir İnanır'ın, başrollerini Atilla Saral ile birlikte paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Şahin Gök yaptı.

SEYİRCİ BELİRLEDİ
Festivalin son gününde düzenlenen törende, "Hürriyet Seyirci Ödülü", Hürriyet Avrupa Yayın Koordinatörü Halit Çelikbudak tarafından filmin yönetmeni Şahin Gök'e verilmek üzere Festival Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı'ya takdim edildi. Nur Onur'un sunduğu tören öncesi konuşan Çelikbudak, "Frankfurt gözde Türk filmleri ve gözde sanatçılarla dolu bir hafta yaşadı. Biz de Hürriyet Gazetesi olarak ilk kez festivalde seyircilerin belirlediği en iyi filme verilmek üzere 'Hürriyet Seyirci Ödülü'nü veriyoruz. Bu fikrin sahibi olan Doğan Medya İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu ve yardımcısı Abdurrahim Kurtiş'e teşekkür ediyoruz" dedi.

TÖRENLE VERİLECEK
Ankete katılanlar arasında yapılan çekilişte ise Frankfurt'tan Yılmaz Orhan Türkiye'ye gidiş dönüş uçak bileti kazandı. Hürriyet'e 3 aylık abonelik ve 3 film DVD Seti ise Raunheim'dan Mesut Odabaş ile Frankfurt'tan Holger Petris ve Aydın Uçay'a çıktı.

EN İYİ KISA FİLM 'DOĞU EXPRESİ'
9. Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen "Kısa Metrajlı Film Yarışması'nda ise jüri, en iyi film olarak Kocaeli Üniversitesi'nden Mehmet İmer'in yönetmenliğini yaptığı 'Doğu Expresi' filmi oldu. İstanbul Üniversitesi'nden Berker Berki'nin 'Burger Think' ikincilik ödülünü alırken, Marmara Üniversitesi'ndan Gökhan Dirice'nin 'Senaryo' adlı filmi üçüncü oldu. Üç filmin yönetmenine ödülleri İstanbul'da yapılacak törenle festival komitesi tarafından verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!