‘FETÖ, Almanya’nın güvenliğini tehdit ediyor’

Güncelleme Tarihi:

‘FETÖ, Almanya’nın güvenliğini tehdit ediyor’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 10:07

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, Alman yetkilileri ‘FETÖ’cüler konusunda uyardı. FETÖ’cülerin Almanya’yı karargâh kullanmasına sert tepki gösteren Tunçer, darbe girişimiyle bağlantılı aranan şahısların elini kolunu sallayarak dolaşmasının, Türkiye-Almanya dostluğuna aykırı olduğunu söyledi:

Haberin Devamı

“ALMAN makamları, anlamak için yeterince çaba göstermiyor. Bütün girişimlerimize rağmen o şahısların iade edilmemesi büyük bir hayal kırıklığı. Almanya’nın tutumu toplumumuzda hem endişeye hem de üzüntüye neden oluyor. Her görüşmemizde, ikili ve uluslararası anlaşmaların gereğini yerine getirme talebinin yanı sıra, ‘Hafife almayın, Almanya’nın güvenliğini tehdit edecek bir unsur’ uyarısında bulunuyoruz. ‘15 Temmuz’ anmaları, ‘FETÖ’ unsurunun Türk toplumunun hafızasında diri tutulması, duyarlılığın tazelenmesi için önemli. ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ sadece yakın tarih için değil Cumhuriyet tarihi için de önemli bir konu.”

‘FETÖ, Almanya’nın güvenliğini tehdit ediyor’
ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK
Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine katılım çağrısı yaptı. Frankfurt Başkonsolosluğu darbe girişimini konu eden bir dizi etkinlik de düzenliyor. Başkonsoloslukta işlem yaptıran vatandaşlar, binanın dört bir yanına yerleştirilen Anadolu Ajansı fotoğraflarından oluşan 15 Temmuz sergisini gezebiliyor. Başkonsolos Tunçer, MUSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Ömer Bolat ve gazeteci-yazar Sami Özey ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü Anlamak’ adıyla bugün çevrim içi bir toplantı yapacak. Yarın ise saat 18.30’da bir anma programı düzenlenecek. Koronavirüs salgını nedeniyle programa az sayıda kişinin katılmasına izin verilecek.

BAKMADAN GEÇME!