Festivalin onur konuğu Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Festivalin onur konuğu Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 22:59

Schleswig-Holstein Eyaleti'nde 9 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan müzik festivalinin konuk ülkesi bu sene Türkiye. “Merhaba Türkiye” sloganı altında gerçekleştirilecek festival kapsamında farklı Türk müzisyenler ve müzik grupları bir çok şehirde konser verecek.

Haberin Devamı

Almanya'da Schleswig-Holstein Eyaleti Müzik Festivali'nin bu yılki konuk ülkesi Türkiye olacak. Eyalet kapsamında farklı kentlerde 9 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan müzik festivali, bu yıl “Merhaba Türkiye” başlığı altında düzenleniyor. Festival kapsamında farklı Türk müzisyenler ve müzik grupları bir çok şehirde toplam 131 konser verecek. Türkiye'nin onur konuğu olması nedeniyle Schleswig-Holstein Eyaleti'nin başkent Berlin temsilciliğinde Türkiye günü düzenlendi. Törene, Eyalet Başbakanı Peter Hary Carstensen, Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Başkonsolos Mustafa Pulat, Turizm ve Kültür Ataşesi Gözde Şahin ve özel davetliler katıldı. Türk gecesinde ayrıca Berlinli sanatçı Taner Akyol da grubuyla birlikte bir konser verdi.

DOSTLUK GELİŞTİRİLECEK
Törende konuşan Büyükelçi Ahmet Acet, Almanya'da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk kökenlinin kalplerinde her iki ülke sevgisini de taşıdığını belirtti. Büyükelçi Acet, Türklerin iki ülke arasında köprü görevi gördüğünü ifade ederken, "Burada yaşayan Türklerin sanat ve kültür alanındaki başarıları hem Almanya hem de bizim için gurur vericidir” dedi. Festivalin Türk müziğini tanıtmak için önemli bir fırsat sunduğunu vurgulayan Acet, “Kültür alışverişinin insanlarımızın birbirini daha iyi tanımasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Türk-Alman dostluğu sağlam bir temele ve yüzyıllık bir tarihe dayanıyor. Hedefimiz Türk müziğiyle dostluğun gelişmesine katkı sağlamaktır” dedi.

ÜNLÜ MÜZİSYENLER GELECEK
Büyükelçi Ahmet Acet, Almanya'ya başlayan işçi göçünün 50. yılında böyle önemli bir festivalin onur konuğunun Türkiye olmasının da anlamlı olduğunu ifade etti. Büyükelçi Acet, “Bu yıl başta eyaletin başkenti Kiel, Hamburg ve Lübeck olmak üzere bir çok kentte 44 farklı salonda gerçekleştirilecek festivalde mistik tasavvuf müziğinden klasik müziğe kadar geniş yelpazede sanat eserleri sergileyeceğiz. Festivalde Türkiye'nin ünlü müzisyenleri ve orkestraları da sahne alacak” dedi. Törende konuşan Eyalet Başbakanı Carstensen ise festivalde Türkiye'yi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!