Festivali Yol açacak

Güncelleme Tarihi:

Festivali Yol açacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2012 13:00

ALMANYA’da Nürnberg kentinde yapılacak 17’nci Türk-Alman Film Festivali’nin Sinema Dünyaları Program bölümü belirlendi.

Haberin Devamı

Türkiye’den 19, Almanya’dan da 12 filmin gösterileceği bu bölümde toplam 31 film seyirci ile buluşacak. Tüm program bölümleri dikkate alındığında 60 film içeren festival bu yıl da her iki ülkenin sinema sanatı dünyasını kapsamlı bir şekilde tanıtacak. Almanya’dan 50, Türkiye’den de 65 sanatçı seyircilerle söyleşilerde bulunmak üzere festivale katılacak.

Açılış 1 Mart’ta

1 Mart Perşembe akşamı kapılarını törenle açacak festivalin açılış filmi Türkiye sinemasının en önemli filmlerinden ‘Yol’ olacak. Festivalin bu yılki onur ödülünü alacak olan oyuncu Tarık Akan açılışa katılıyor. 11 günlük festival geçen mayıs ayında dünyanın en saygın film festivali Cannes’da, Grand Prix Ödülü’nü kazanan Nuri Bilge Ceylan’ın en yeni filmi, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmiyle kapanacak.

Gösterimler Kunst&KulturQuartier ve CineCitta’da bulunan toplam dört sinema salonunda yapılacak. Açılış töreni ve filmlerin biletleri ön satışa sunuldu. Biletler KunstKulturQuartier, Königstrasse 93, Nürnberg adresindeki KulturInformation’dan temin edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!