Festivalde Orhan Pamuk'a ilgi

Güncelleme Tarihi:

Festivalde Orhan Pamuka ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 15:11

Salzburg Sanat Festivalinin bu yılki konuk yazarı Nobel ödülü sahibi yazar okuma akşamında yeni romanı "Masumiyet Müzesi" nden bölümler okudu.

Haberin Devamı

Dünyanın en ünlü sanat festivalleri arasında yer alan Salzburg Festivali'ne konuk yazar olarak katılan Orhan Pamuk büyük ilgi görüyor. Pamuk’un, festival binasının en büyük opera ve tiyatro salonu Felsenreitschule’de yeni çıkacak olan 'Masumiyet Müzesi' romanının okuma akşamı salon tıklım tıklım doldu.

Kitabının 1 Eylül’de Türkçe, 10 Eylül’de Almancası çıkacağını söyleyen Pamuk, romanın konusunun İstanbul’da Çukurcuma’da geçtiğinisöyledi. Pamuk, kitapta geçen objelerle bir müze kurmayı düşündüğünü, yazdığı yerleri dolaşarak, antikacılarda bu eşyaları aradığını ve bunun çok zaman aldığını anlattı.

'Masumiyet Müzesi’ndeki olayların 1975-1985 arasında İstanbul’da geçtiğini söyleyen yazar, bunun bir aşk romanı olduğunu belirtti ve 'Bu kitabı 10 yıldır kafamda taşıyorum, yazmam ise 6 yıl aldı' dedi. Kitabın aynı zamanda sadece bir aşk öyküsü olmadığını kaydeden Pamuk, bunun o dönemdeki İstanbul burjuva sınıfına, onun Batı’yla ilişkilerine panoramik ve eleştirel bir bakışı da içerdiğini anlattı.

Kendisini tipik bir Türk yazarı olarak tanımlayan Orhan Pamuk, ancak Türk edebiyatının Avrupa’da yeteri kadar tanınmamasının üzücü olduğunu, bu yıl Frankfurt Kitap Fuarı’nın Türk edebiyatının tanınmasına yardımcı olmasını beklediğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!