Tiyatro festivali, ‘Hayal Perdesi’ ile açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro festivali, ‘Hayal Perdesi’ ile açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2019 14:24

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Frankfurt Türk Tiyatrosunu, ‘Hayal Perdesi ‘oyuncuları Özge Özder, Tuba Karabey, Selin Işcan, Çehov’un ölümsüz eseri ‘Üç Kız Kardeş’ ile büyük alkışlar arasında açtı.

Haberin Devamı

TİYATRO Frankfurt’un Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frankfurt Başkonsolosluğu ve Frankfurt Belediyesi desteğiyle düzenlediği beş oyun, yirmi etkinlikli festivalin açılışına Başkonsolos Burak Karartı, Berlin Kültür Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel ile ünlü yıldızlar Rasim Öztekin, Oya Başar, Fatih Koyunoğlu, Erdem Akakçe, ve Bülent Çolak da katıldılar.

Tiyatro festivali, ‘Hayal Perdesi’ ile açıldı

AŞK VE ÜRETME GÜDÜSÜ
Gallus Tiyatrosu’nda gerçekleşen, televizyoncu Nur Onur’un sunduğu açılışta konuşan Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu, “Otuz arkadaşamızla festivalimizi açıyoruz. Umarım bu tiyarto, kültür dolu haftada payımıza düşeni alırız” dedi. Kellecioğlu, “Tiyatro Tiyatro olarak bu bizde aşk, bir üretme güdüsüdür. Dolasıyla iyinin, doğrunun, fark yaratının peşinde koşmayı hep sürdürdürmeye devam edeceğiz. Sanatçısı bol olan, sanata önem veren, sanatta ileri gitmiş toplumlar, demokrasi bilincinde, yol almış ve gelişmiştir. Çünkü sanata değer veren toplumların bilinci ve algılaması çok daha açık olur” dedi.

Haberin Devamı

FESTİVAL GURUR MESELESİ
Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı da, “Tiyatro, ülkemizi, toplumumuzu, kültürümüzü tanıtmanın en etkili, en araçsız en samimi yollarından biridir. Tiyatroyu icra eden, seyredenler özeldir. Hem buradaki toplumumuz içinde tiyatro bilincini yaşatıyor hem de Alman dostlarımıza, kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi tanıtıyor ve kültürel etkileşim imkanı yaratıyor. Bu önemli girişimde emeği olan arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bu önemli festivali desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Tiyatro festivali, ‘Hayal Perdesi’ ile açıldı

TÜRK TOPLUMU SAHİP ÇIKMALI
AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da festival açılışında yaptığı konuşmada, “Tüm hayatı Almanya’da geçmiş birisi olarak ‘bu etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu Almanya’daki Türkler adına altını ne kadar çizsek azdır’ diye düşünüyorum. Azınlık olarak Türkçemizi yaşatmak istiyorsak, bizden sonraki nesillere aktarmak istiyorsak, özellikle bugün dünden daha fazla köprüleri güçlendirmemiz gereken içinde yaşadığımız çoğunluk toplumuna ülkemizin güzelliklerini anlatmak için en etkin araç tiyatrodur, kültür, sanat, müziğimizdir. Biz kültüre, tiyatroya destek vermeyeceğiz de neye vereceğiz? Türk toplumu bu etkinliklere sahip çıkmalı” ifadelerine yer verdi. Açılışta Çehov’un ölümsüz eseri Üç Kız Kardeş’i sahneleyen ‘Hayal Perdesi’ oyuncuları Selin Işcan ile Özge Özder ve Tuba Karabey büyük alkış aldılar.

Haberin Devamı

Tiyatro festivali, ‘Hayal Perdesi’ ile açıldı

BAŞAR VE ÖZTEKİN’E ONUR ÖDÜLÜ
Festival kapsamında Rüsselsheim Tiyatrosu’nda gerçekleşen ‘Meçhul Paşa’ gösterisi de büyük ilgi gördü. Gösteri öncesinde Başkonsolos Burak Karartı, Rasim Öztekin ile Oya Başar’a festivalin onur ödülünü verdi. Oya Başar, “Ben ödül almaya değil, sizi görmeye geldim. Gördüm ki burada, bu güzel kardeşlerimiz, o kadar güzel şeyler yapıyorlar ki çok onurlandım. Bir tek şey istiyorum sizden. Tiyatro tek başına olmaz. Tiyatro seyircisiyle vardır. Sizler Türk tiyatrosuna sahip çıkarsanız, Almanya’da da Türk tiyatrosunun sesini duyururuz” diye konuştu. Rasim Öztekin de kendisini ayakta alkışlayan seyirciye “Ben kısaca yaşasın tiyatro diyorum” diye seslendi. Gösterimde ‘Meçhul Paşa’da büyük performans sergileyen Fatih Koyunoğlu, Erdem Akakçe, ve Bülent Çolak dakikalarca ayakta alkışlandılar. Oyunu İstanbul’da izlemediğini belirten Festivalin Onursal Başkanı Ayşenil Şamlıoğlu, ünlü oyunculara teşekkür ödülü verdi.

BAKMADAN GEÇME!