Fenerbahçe Göksel Çelik, İtalya’ya lider gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Göksel Çelik, İtalya’ya lider gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2024 11:39

Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, EuroCup 1 mücadelesinde B Grubu’nu 4’te 4 yaparak lider tamamladı ve Finallere katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentinde oynanan Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya , Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, Badminton engelliler dünya şampiyonumuz Avni Kertmen, İşinsanı Hasan Kurtuluş ve bir grup Türk kökenli Fenerbahçe taraftarlarının da izleyici olarak katıldığı EuroCup 1 grup maçları tamamlandı. Takımımız B Grubu’ndaki dördüncü ve son maçında Sheffield Steelers ile karşılaştı.

Fenerbahçe Göksel Çelik, İtalya’ya lider gidiyor
İngiliz ekibi karşısında maça Ahmet Efetürk, Yamaç Yüksel, Kinem Kulbay, Uğur Toprak ve Mohsen Tamardash beşiyle başlayan Takımımız, ilk çeyreği 22-17, ikinci çeyreği de 43-33 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte farkı 30 sayıya çıkaran ve son periyota 72-42 üstün giren Takımımız, maçtan da 96-48 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla B Grubu’nda 4’te 4 yapan Fenerbahçe Göksel Çelik, 25-28 Nisan’da İtalya’da düzenlenecek EuroCup 1 Finallerine katılmaya hak kazandı.

Fenerbahçe Göksel Çelik, İtalya’ya lider gidiyor
Takım menejeri Ogün Karataş: “ Takım olarak Türkiye’de son 5 senenin şampiyonuyuz. Burada da maçlarımızı kazanıp birinci olduk. 25- 28 Nisan’ da İtalya’da düzenlenecek EuroCup 1 Şampiyonasına katılıp o kupayı da müzemize getirmek istiyoruz. Burada da bizi yanlız birakmayan Başkonsolosumuz Gül Özge Kaya’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Belit Onay’a ve Fenerbahçeli taraftarlarımıza teşekkür ederiz.”

Başkonsolos Gül Özge Kaya:Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı oynadığı güzel oyun ve elde ettiği başarıları için kutluyorum. Kendileriyle görüştüm yapabileceğimiz her türlü desteği verebileceğimizi ilettim. Ülkemizde sporun giderek gelişmesini görmek mutluluk verici. Fenerbahçe takımı bu turnuvadan birinci olarak çıktığı gibi; EuroCup 1 Şampiyonasından da birinci olup, kupayı müzelerine götüreceklerine yürekten inanıyorum.”

Fenerbahçe Göksel Çelik, İtalya’ya lider gidiyor
Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay: “Turnuvanın şehrimizde olmasından ve takımların da turnuva düzeninden memnun olduklarını söylemelerinden mutluyum. Bir Fenerbahçeli olarak takımımızın güzel oyununun yanında başarılı olmasından elbette ki memnun ve sevinçliyim. Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe Göksel Çelik takımımızı desteklerken, aynı zamanda şehrimizin takımı Hannover United’i de destekliyorum. Hannover takımının da 2. olması sevindirici. Umarım ve dilerim Fenerbahçe takımı İtalya’dan EuroCup 1 şampiyonu olarak İstanbula döner. Fenerbahçe taraftarlarının takımlarının yanısıra Hannover United’i de diğer takımlara karşı desteklemeleri beni ayrıca sevindirdi.”
Fenerbahçe Göksel Çelik, İtalya’ya lider gidiyor
Takımımızın B Grubu’nda oynadığı ve elde ettiği sonuçlar şöyle:
Hannover United 58-72 Fenerbahçe Göksel Çelik
Fenerbahçe Göksel Çelik 84-57 Pilatus Dragons RCZS
Manchester Revolution 45-84 Fenerbahçe Göksel Çelik
Fenerbahçe Göksel Çelik 96-48 Sheffield Steelers

BAKMADAN GEÇME!