Farklı görüşler Türkiye'nin zenginliği

Güncelleme Tarihi:

Farklı görüşler Türkiyenin zenginliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 13:16

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu konutunda verdiği iftarda “Hangi görüşte olursanız olun benim için farketmez. Farklı görüş ve inanca sahip olmak Türkiye'nin zenginliğidir“ dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya genelinde örgütlü dernek başkanı ve eyalet milletvekillerine konutunun bahçesinde verdiği iftarda, farklılıkların zenginlik olduğunu söyledi.

Büyükelçi Karslıoğlu, Ermeni, Türk, Kürt, Çerkez, Süryanı, Hıristiyan ve Müslüman'ın kendisi için aynı ifadeyi taşıdığını belirterek “Benim yanımda herkes aynı eşitlikte. Ben çeşitliliği ve farklılığı bir zenginlik olarak görüyorum“ dedi.

Dernek başkanı ve politikacılara da Almanya ve Türkiye arasında daha güçlü köprlerin kurulması için çalışma yapmaları mesajı veren Büyükelçi Karslıoğlu “Sizin başarılarınız çok önemli. Iki ülkenin dostuluğuna katkı sunun. Böylece hem Almanya hem de Türkiye kazanır“ dedi.

Utanç duyuyorum
Büyükelçilik konutunda iftarda misafirlerini ağırlamakta büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçi “Amerika'da Barack Obama iftar yemeği veriyor. Alman kurum, kuruluşlar ve belediyeler iftar yemeği veriyor. Bugüne kadar bu konutta iftar yemeği verilmemesinden utanç duyuyorum. İnanıyorum ki kısa bir gelecekte Alman cumhurbaşkanı ve başbakanı da iftar yemeği verecek veya iftar yemeğine katılacaktır“ dedi.

Almanya'da yaşayan Türklere eğitim çağrısında bulunan Büyükelçi, Türk ailelerden çocuklarına en azından bir meslek eğitimi vermesini de istedi. Karslıoğlu, kendisinin de iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlamasının, ancak Almanya'da yaşayan Türklerin desteğiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Almanya çapında katılım
Büyükelçilik rezidansının bahçesinde verilen iftar yemeğine Karslıoğlu'nun eşi Gamze Karslıoğlu'nun yanı sıra Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat, Elçi Müsteşar İskender Okyay, Müsteşar Hidayet Çilkoparan, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, büyükelçilik ve başkonsolosluk görevlileri, Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Alevi Vem Vakfı Temsilcisi Nurten Satılmış, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Almanya Başkanı Ali Uzun, Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, Miletvekilleri Hakan Taş, Özcan Mutlu, Filiz Demirel, İlkin Özışık, Erol Özkaraca, Serap Güler ve Turgut Altuğ ile dernek temsilcileri ve işadamlarıı katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!