Facianın kahramanı

Güncelleme Tarihi:

Facianın kahramanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 12:24

ALMANYA’nın Baden- Württemberg Eyaleti’ndeki Titisee-Neustadt kentinde 13’ü engelli, biri bakıcı 14 kişiye mezar olan engelliler atölyesinde 17 yıldır bakıcı olarak çalışan 50 yaşındaki Renate G.’nin, sorumlu olduğu engellileri kurtarmak için kendi hayatını feda ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Polis ve itfaiyenin tespitlerine göre tüple çalışan katalitik sobadan sızan gazın yol açtığı yangın faciasından sağ kurtulmayı başaran Barbara W. isimli bakıcı, grup lideri olarak görev yapan meslektaşı Renate G.’nin, yangından hemen sonra dışarıya kaçtığını, ancak 17 yıldır ablalık, annelik, hayat arkadaşlığı yaptığı engellilerin çığlıklarını duyunca tekrar duman ve alevler içinde kalan binaya geri döndüğünü söyledi.

Facianın trajik kahramanı ilan edilen Renate G.’nin cesedi, binanın zemin katında engellilerin cesetlerinin yanında bulundu. Asıl mesleği terzilik olan Renate G., bekar ve çocuksuz olduğu için atölyedeki engellileri kendi çocukları gibi görüyordu.

TÜPTEN GAZ SIZMIŞ
Yangın faciasını araştırmak için kurulan 60 kişilik özel ekibin ilk tespitlerine göre, tüple çalışan katalitik sobadan kontrolsüz sızan gaz, önce patlamaya sonra da yangına neden oldu. Büyük ölçüde kullanılmaz hale gelen engelliler atölyesinin de, tadilattan geçirilerek tekrar hizmete açılması planlanıyor.

Caritas isimli kiliseye bağlı yardım kuruluşu tarafından işletilen atölyedeki 97 kişiden 86’sı yangın sırasında kendi imkanlarıyla hayatlarını kurtarmayı başardı. 11’i kadın üçü erkek olmak üzere 14 kişi ise içerde dumandan boğularak öldü, 14 kişi yaralandı. Ölenler için yarın Titisee-Neustadt kentinde Ekümen Kilisesi’nde bir anma töreni düzenlenecek. Papa XVI. Benedikt’in de ölenlerin yakınlarına başsağlığı mesajı gönderdiği duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!