“F.Bahçe-G.Saray derbisi bir başka” - SPOR

Güncelleme Tarihi:

“F.Bahçe-G.Saray derbisi bir başka” - SPOR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 18:38

UEFA zaferinin mimarı Fatih Terim, Galatasaray’ın hiçbir başarısının sürpriz olmadığını uzun vadede gelen zaferler olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın 2000 yılında yaşadığı UEFA Kupası zaferinin mimarı Fatih Terim, Galatasaray’ın hiçbir başarısının sürpriz olmadığını uzun vadede gelen zaferler olduğunu vurguladı. İtalya ve Türkiye’de futbolun çok farklı olduğunu söyleyen Terim, “Özellikle medya, taraftarlar ve futbola olan yaklaşımları” dedi.

Galatasaray-Fenerbahçe ve Milan-Inter derbilerinde teknik adam olarak bu muhteşem rekabetlerin kokusunu içine çektiğini belirten Terim, Boca Juniors-River Plate, Manchester derbilerinin de çok önemli olduğunu ancak son yıllarda Barcelona-Real Madrid rekabetinin hepsinin önüne geçtiğini söyledi.

Jose Mourinho’nun şu anda dünyanın en iyi teknik direktörü olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Brian Clough ve Alex Ferguson da futbolun çok önemli değerleridir, özellikle Ada futbolu için çok özel işler yapmışlardır” derken; Marcelo Lippi’yi de çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

“Sizce en iyi futbolcu kim” şeklindeki bir soruya Terim, “Hâlâ Maradona ve Pele karşılaştırılıyor. Maradona’yı canlı olarak izleme şansı buldum, ancak Pele’yi sadece kayıtlardan izleyebildim. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Messi listenin en başındadır. O çok başka bir futbol oynuyor. Eskiden Pele’nin hayranıydım. Maradona’yı Meksika’da izledim. Futbol sonrası medyada bulunduğum dönemde de tanışma fırsatı bulmuştum kendisiyle… Tabii çok özel isimler gördüm. Cruyff ve Beckenbauer de unutulmaz isimlerdir. Ancak Messi hepsinden iyi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!