Eyaletlere uyarı: ‘Maske zorunluluğu getirin’

Güncelleme Tarihi:

Eyaletlere uyarı: ‘Maske zorunluluğu getirin’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 14:55

Almanya’da koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesi ve hastanelerin üzerindeki yükün artmasıyla birlikte ‘kapalı mekânlarda yeniden maske kullanımı’ tartışılmaya başlandı.

Haberin Devamı

MARBURGER Bund Tıp Derneği Başkanı Susanne Johna, eyalet hükümetlerini koronavirüs vakalarının daha da artması halinde harekete geçmeye çağırdı. Funke medya grubuna konuşan Johna, “Vakalar şu anda yükselişte. Eyaletler toplu taşımada ve halka açık kapalı alanlarda FFP2 maskesi takma zorunluluğu getirmeli. Hastanelere aşırı yüklenmemek için enfeksiyon süreci dikkatli izlenmeli ve nasıl daha iyi kontrol altına alınabileceğine karar verilmeli” dedi. Bremen’den epidemiyolog Hajo Zeeb de yakında daha güçlü koruyucu önlemlerin gerekli olacağına söyledi. Almanya Yayın Ağı’na (RND) konuşan Zeeb, “Birkaç hafta içinde tekrar maske takma önerisine veya zorunluluğuna ihtiyacımız olacak. Yakında büyük etkinliklerde, tiyatrolarda ve sinemalarda mesafe kurallarına ihtiyacımız olacak. Ayrıca yine aşı için istekli olmak gerekiyor” dedi. Koronavirüsün önemsizleştirilmesinin yanlış olduğuna dikkati çeken Zeeb, “Bugün birçok insan aşılandığından koronavirüsün artık bir veya iki yıl önceki kadar dramatik olmaması iyi. Ancak halkın gözünde neredeyse tamamen ortadan kalkmış gibi algılanması... Bu hızla değişmeli” diye konuştu.

Eyaletlere uyarı: ‘Maske zorunluluğu getirin’
“Maske kullanımının artık her derde deva ve bunun enfeksiyonla mücadelede en iyi araç olduğuna inanmak yanıltıcı” diyen virolog Hendrik Streeck ise “Hastanelerde her sonbahar ve kış aşırı stres oluyor. Sadece öksürük ve soğuk algınlığı dalgası, grip de bunda etken. Tabii ki hastaneleri dikkatle dinlemeli ve neler yapılabileceğini takip etmeli” dedi.
Eyaletlere uyarı: ‘Maske zorunluluğu getirin’
Gerald Haug

Haberin Devamı

‘UZUN KOVİD’ HAFİFE ALINIYOR
Ulusal Bilimler Akademisi Leopoldina Başkanı ve Max Planck Kimya Enstitüsü Direktörü Gerald Haug, ‘uzun kovid’in büyük ölçüde hafife alındığını, daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. DPA’ya demeç veren Haug, “Uzun Kovid, şimdiye kadar yalnızca sınırlı tedavi seçenekleriyle büyük ölçüde hafife alınan bir sorundur” dedi.
Virüse yakalanıp günde bir saatlik bile enerjisi kalmayan genç sportif insanlar tanıdığını anlatan Haug, “Koronavirüsün nedenleri ve farklı semptomları henüz tam olarak anlaşılmış değil” diye konuştu.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) için yapılan bir analize göre, pandeminin ilk iki yılında Avrupa’da en az 17 milyon kişi ‘uzun süreli kovid’ semptomlarından etkilendi. Çalışmalar, kadınların ‘uzun kovid’den erkeklerden iki kat daha fazla etkilendiğini gösteriyor.

Eyaletlere uyarı: ‘Maske zorunluluğu getirin’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!