Evleri ateşe verdi, döner ekmekle seyre daldı

Güncelleme Tarihi:

Evleri ateşe verdi, döner ekmekle seyre daldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 11:38

Bremen’de aynı cadde üzerinde çoğunlukla göçmenlerin oturduğu iki binayı kundaklayan ve onlarca kişiyi öldürmeye çalışan akli dengesi bozuk olduğu belirtilen 22 yaşındaki Alman, elinde döner ekmekle ‘marifetini’ seyrederken yakalandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bremen kentinin Türk mahallesi Gröpelingen semtinde aynı cadde üzerinde bulunan, çoğunlukla göçmenlerin oturduğu iki binayı kundaklayarak onlarca kişinin hayatını tehlikeye atan, akli dengesi bozuk olduğu belirtilen 22 yaşındaki Alman, ekmek arası döner yerken yakalandı.

Gröpelingen Heerstrasse üzerindeki 231 ve 368 numaralı binaların kapılarını tekmeyle kırdıktan sonra içeri giren 22 yaşındaki kundakçı, benzin dökerek binaları ateşe verdi. Kundakçı, yakındaki bir binanın eşiğine oturmuş, yangını seyrederken olaya tanık olanlar tarafından teşhis edildi. Üzerinde eşofman bulunan zanlı, polis tarafından gözaltına alındı.

İFADE VERMEDİ
Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer, zanlının kundaklama ve oto hırsızlığı suçlarından sabıkası bulunduğunu ve adli tıbba sevk edildiğini açıkladı. Maeurer, “Kundaklamaları duyunca yabancı düşmanı motifle işlenmiş bir saldırı olduğunu düşündük önce. Ancak zanlının özgeçmişinde buna ilişkin bir ize rastlamadık. Kundakladığı binaları rastgele seçtiğini düşünüyorum. Ama araştırmalarımız devam ediyor” dedi. Maeurer, zanlının susma hakkını kullanarak polise ifade vermeyi reddettiğini de sözlerine ekledi.

ÇARŞAFLAR KURTARDI
Polis, kundaklanan ilk binada ikisi Türk aile olmak üzere 20, diğerinde de 30 kişinin yaşadığını açıkladı. Bina sakinlerinin yangını çabuk fark ettiği, binaların giriş katlarını alev ve duman sardığı için ikinci katta oturanların birbirine bağladıkları battaniye ve çarşaflarla pencereden kendilerini aşağıya sarkıtarak hayatlarını kurtardıkları belirtilen polis açıklamasında, “Birinci katta oturanlar pencereden atlayarak kurtulurken, üst katlarda oturanları itfaiye tarafından tahliye edildi” denildi.

Kundaklanan binadan önce balkona çıkıp, oradan da uzatılan merdivenle aşağıya inerek kurtulan Emin Kerem ve Bilal Bilmez, “Allah korudu bizi. Aksi takdirde çok büyük bir facia yaşanırdı” dedi. Evleri oturulmaz hale gelen bina sakinleri şimdilik yakınlarının yanına yerleşti.

SALDIRI İYİ ARAŞTIRILMALI
Semtte oturan Veli Çomak, Zeki Başaran, Şanver Çoban, Zekai Gümüş ve İsmail Başer kundaklama olayının derinlemesine araştırılmasını talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!