Evlenmelerine devlet izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Evlenmelerine devlet izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 09:47

Belçika’da vize süresi içerisinde evlilik için başvuru kabul edilmeyen Çağlar Gülcemal, bir hafta önce kaldığı evden Gent polisi tafaından alınarak Liege’deki Vottem Cezaevi’ne kanuldu. Gülcemal haftabaşı Belçika’dan çıkarılarak Türkiye’ye iade edilecek.

Haberin Devamı

Evliliklerine izin verilmedi

türkiye'de Serpil Ersoy (41) ile imam nikahı ile evlendikten sonra 2 aylık Schengen vizesi alarak Belçika’nın Gent kentine gelen Çağlar Gülcemal (35) geçtiğimiz çarşamba günü tutuklanarak Liege’deki Vottem Cezaevi’ne konuldu.

Eylül 2013’te geldikten 21 gün sonra Nieuwgent’te ikamet eden Serpil Ersoy’un adresinde ikamet ettiği belediyeye bildirildikten sonra evlilik başvurusu yapan çifte izin verilmedi. Gent Belediyesi’nin kendilerini bürokratik engeller çıkardığını ileri süren ve daha önce bir kez evlenip boşanan Aksoy, "Nikahı başvurumuzu kabul etmemek için ellerinde geleni yaptılar. Aramızdaki yaş farkı bile sorun oldu. Her defasında bu evliliğin ‘beyaz’ evlilik olduğu şüphesiyle hareket ettiler. Bizi yıldırmak için ellerinden gel

Evlenmelerine devlet izin vermedi
eni yaptılar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

3 YIL SCHENGEN VİZESİ ALAMAYACAK
Belçika’da uzun yıllardan beri oturum almak için beyaz evlilik yapıldığının bilindiğine dikkat çeken Serpil Aksoy, 15- 25 Ein euro arasında değişen bir rakam ile ‘beyaz evlilik’ yapıldığını söyledi. Tokat Meslek Yüksekokulu’dan mezun olan hemşire Serpil Aksoy, kendisinin de evlilik yolu ile 2002 yılında Belçika’ya geldiğini, 2005’ye Belçika vatandaşı olduğunu söyleyerek, "Şimdi cezaevinde olan eşime video ile Türkiye’ye dönüşü gösteriliyor. Pasaportuna kaşe vuracaklar ve 3 yıl boyunca Avrupa Birliği’ne üye herhangi bir ülkeye de giremeyecek. Başkalarının günahını biz çekiyoruz, mutlu olmaya hakkımız yok mu?" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!