Ev sahibinin yaptığına bak

Güncelleme Tarihi:

Ev sahibinin yaptığına bak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2012 10:40

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Fatma Öztürk, eski ev sahibi yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor. İddiaya göre Öztürk, geçen yıl aralık ayında Türkiye’ye izne gitti. Bir hafta sonra Almanya’ya döndüğünde evinin kapısını açamadı.

Haberin Devamı

Eve tadilat yapıldığını ve eşyaların kilere konulduğunu öğrenen evli ve iki çocuk annesi Öztürk, o günden sonra ne ev sahibine ulaşabildi ne de eşyalarını alabildi. Konuyu mahkemeye taşıyan Öztürk, tebligatlar yapılamadığı için elinin kolunun bağlandığını söyledi.

Eşyalarının bulunduğu kileri polise gösterdiğini ancak özel mülk olduğu gerekçesiyle polisin müdahale etmediğini belirten Öztürk, ev sahibi N.U. hakkında daha önce de tehditten suç duyurusunda bulunmuş. Öztürk, “Polis onu bulamamasını anlamıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Tatil dönüşü şok

Ev sahibi N.U. ile sorunların iki yıl öncesine dayandığını ifade eden Öztürk yaşadıklarını şöyle anlattı: “2010 yılı Aralık ayında evimizde rutubet oldu. Durumu ev sahibine bildirdik. Aynı sorunu yaşayan Alman komşunun sorununu çözdü. Bize gelince masraflı olduğu gerekçesiyle tamire yanaşmadı. Bunun üzerine avukata gittim. Ev kirasını ödemeyi durdurduk. Sonra tamir edeceğini söyleyince tekrar kirayı ödemeye başladık. Fakat baktık bir şey yapmıyor, ödemeyi yine durdurduk. Bunun üzerine elektriğimizi kestirdi. Biz bu sırada Türkiye’ye gittik. Tatil dönüşü ise şok olduk. Kapının kilidi değiştirildiği için eve m giremedik. Kızkardeşimde kalmaya başladık. Bu arada ev bir başkasına kiraya verilmiş. Biz de başka bir ev kiralayarak yerleştik.

Yardım istiyorum

“Ama tüm eşyalarımız hatta özel şeylerimiz bile kilerde. Sözkonusu kiler de çok iyi durumda değil, eşyalarımız kim bilir ne hale geldi? Kendi ifadesine göre ev sahibinin 101 tane dairesi var. Böyle bir kişi nasıl bulunamaz? Çok mağdurum. Evde hava yatağının üzerinde yatıyoruz. Bir Alman komşumuz da iki kişilik koltuk verdi. Mutfak eşyalarım yok. Bu yüzden dışarıda yemek yiyoruz. Başvurmadığım yer kalmadı ama eşyalarımı geri alamadım. Eşyaların olduğu kileri gösterdiğim halde polis bir şey yapamayacağını söylüyor. Yeni eşya almaya gücüm yok. Yetkililerden yardım bekliyorum. Huzurumuz kalmadı. Olayı kime anlattıysam hayret ediyor. ‘Olmaz öyle şey’ diyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!