Ev sahibi yabancı kiracı istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Ev sahibi yabancı kiracı istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 12:22

İnternette gördüğü kiralık eve talip olan Handan Sarıkaya’ya emlakçıdan “Ev sahibinin yabancılarla problemi var. Bizi ona uymak zorundayız” cevabı aldı.

Haberin Devamı

Almanya’da konut alanında yaşanan ayrımcılığa bir yenisi Köln kentinde eklendi. Remscheid’daki evini altı ay içinde boşaltmak zorunda olan üç çocuk annesi Handan Sarıkaya, internet üzerinden gördüğü bir evi kiralamak için başvuruda bulundu.

Ev sahibi yabancı kiracı istemiyor


Ancak gelen cevap Sarıkaya’yı hem çok üzdü, hem de çok kızdırdı. Evin kendisine uygun olduğunu düşünen Sarıkaya, “Derhal ilanı veren emlakçı ile kontağa geçtim. Ev için başvurdum. Bilgilerimi ilettim. Ancak gelen cevap beni hem çok üzdü, hem de kızdırdı. Emlakçı cevabında ‘Ev sahibi yabancılarla problemi var’ diyerek talebimi reddetti” dedi.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Remscheid’de kaldığı evin kendisi için büyük olduğunu ve ortanca kızının da gelecek yıl Köln’de eğitime başlayacak olması nedeniyle bu kentte taşınmak istediklerini belirten çocuk yuvası eğitmeni Sarıkaya, şöyle dedi:
“Büyük kızım okulu için başka bir kentte taşındı. Ortanca kızım da gelecek yıl Köln’de eğitimini sürdürecek. Bu durumda ev bizim için çok büyük ve masraflı olacak. Köln’e taşınmaya karar verdim. Benim işim açısından da Köln kenti avantaj olacak. Eve başvurdum. Emlakçıdan gelen yazılı cevap ise ayrımcılığın bir ispatı oldu. Emlakçı bana ‘Ev sahibinin yabancılarla problemi var. Böyle bir cevap yazdığım için üzgünüm. Ama biz ev sahibine uymak zorundayız’ dedi.”

LASCHET’E DE YAZDI

Sarıkaya, yaşadığı ayrımcılığı Kuzey Ren Vestfalya Eyalet eski Uyum Bakanı ve CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet’e de yazdığını söyledi. Sarıkaya, “Konut alanında yaşanan ayrımcılığı belgelemek amacıyla Laschet’e bildirdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!