Euroleague'de aynı tarife

Güncelleme Tarihi:

Euroleaguede aynı tarife
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 11:18

İlk yarısı sona eren THY Euroleague'de üç takımımız da beş maçta üçer galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Türk takımları geride kalan 5 haftada aynı performansı gösterip, aynı puanlara sahip oldu. Anadolu Efes, Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker, 5 maçta 3'er galibiyet, 2'şer yenilgi alırken, 8'er puan topladı.

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes ilk yarıyı ikinci sırada bitirirken, Beşiktaş üçüncü sırada yer aldı. A Grubu'nda Real Madris, B Grubu'nda Maccabi, C Grubu'nda Zalgiris ve D Grubu'nda Barcelona ilk yarıyı lider tamamladı.

BEŞİNCİ HAFTANIN TEK KAZANANI BEŞİKTAŞ

Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en önemli organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde beşinci hafta müsabakaları geride kalırken, haftanın kazanan tek Türk takımı Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, Litvanya deplasmanında Lietuvos Rytas karşısında galip gelirken, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker ise haftayı mağlubiyetlerle kapadı.

Tarihinde ilk kez THY Avrupa Ligi'ne katılan Beşiktaş, (D) Grubu 5. maçında Lietuvos Rytas karşısında sahadan 73-67 galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle puanını 8'e yükseltip, 3. sıradaki yerini korudu.
Anadolu Efes ise evinde konuk ettiği grup lideri Zalgiris Kaunas karşısında başarılı olamadı. Lacivert-beyazlılar, (C) Grubu'nda liderlik için büyük önem taşıyan maçta rakibine İstanbul'da 77-64 mağlup oldu. Anadolu Efes, bu mağlubiyete rağmen 2. sıradaki yerini korudu.

Fenerbahçe Ülker ise İtalya deplasmanında beklenmedik bir yenilgi aldı. (A) Grubu'nda sadece 1 galibiyeti bulunan Mapooro Cantu karşısında sahadan 82-58 mağlup ayrılan sarı-lacivertliler, puan cetvelinde 3. sıraya geriledi.

YENİLGİSİZ ÜÇ TAKIM VAR

THY Avrupa Ligi'nde beşinci hafta maçları sonucunda (A) Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, (B) Grubu'nda İsrail'in Maccabi Electra, (C) Grubu'nda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas, (D) Grubu'nda da İspanya'nın Barcelona Regal takımları liderlik koltuğunda oturuyor.

Toplam 24 takımın mücadele ettiği ligde, 5. hafta maçlarının ardından 3 takımın yenilgisi bulunmuyor. (B) Grubu'nda Maccabi Electra, (C) Grubu'nda Zalgiris Kaunas, (D) Grubu'nda ise Barcelona Regal, yollarına yenilgisiz devam ediyor. Bu arada, 24 takım içinde, 5 maç sonunda galibiyeti olmayan tek ekip ise Beşiktaş'ın grubunda bulunan Sırbistan temsilcisi Partizan mt:s ekibi oldu.

Euroleague'de tek takımla temsil edilen İsrail ilk yarıyı 5-0'la bitirdi, İspanya 14-6, Türkiye de 9-6 ile ön sıralarda yer buldu.

İlk yarının ardından THY Euroleague'de oluşan puan durumları şöyle;

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!