Euro Türkler sanal alemde buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Euro Türkler sanal alemde buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 14:37

Almanyalı Türkler kendi facebook'larını oluşturmak için kolları sıvadı. Düsseldorf'da bir araya gelen 55 Türk sivil toplum örgütü temsilcisi internet sitesi kurarak, Almanyalı Türkleri sanal ortamda buluşturma kararı aldı. TG-NRW öncülüğünde düzenlenen toplantıya katılan NRW'deki dört Başkonsolos da internet sitesine destek vereceklerini açıkladılar.

Haberin Devamı


ALMANYA
'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu Kuzey Ren Vestfalya'da (NRW) Türk dernekleri ortak bir internet sitesi kurarak, sanal alemde irtibat ağı oluşturma kararı aldı.


Düsseldorf Heinrich Heine Üniversitesi'nde Almanya Türk Toplumu Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı'nın (TG-NRW) öncülüğünde düzenlenen toplantıya katılan 55 sivil toplum örgütü temsilcisi kurulacak siteye destek vereceklerini açıkladılar.


Gönüllüler hazırlayacak
"Almanyalı Türklerin Facebook'u" olarak hazırlanacak internet sitesi için değişik kentlerde yaşayan gönüllülerden bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Sürekli güncellenecek sitede dernekler tanıtılacak, çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Ayrıca derneklerin Avrupa Birliği ve diğer fonlardan maddi destek alabilmeleri için bilgiler de sitede yer alacak. Değişik blogların kurulmasına da karar verilen sitede spor ve kültürel faaliyetlerin de ayrı yeri olacak. Sitenin adının ise önümüzdeki günlerde konulacağı kaydedildi.


Başkonsoloslardan destek
Toplantıya katılan NRW'deki dört Başkonsolos da internet sitesine destek vereceklerini açıkladılar. Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Köln Başkansolosu Mustafa Kemal Basa, Essen Başkonsolosu Dr. Hakan Akbulut ve Münster Başkonsolosu Gürsel Evren derneklerin iyi iletişim kurabilmeleri için bir internet sitesinin yararlı olacağını belirttiler.


Dövizli askerlik Almanya'da yapılsın
Toplantıya katılan dernek yöneticileri ayrıca sorun ve beklentilerini başkonsoloslara ilettiler. Hagen Demokratik Türk Birliği Başkanı Kemal Öner, dar gelirlilerden konsolosluk işlemleri için ücret alınmamasını istedi. Bedelli askerlik konusunda da ilginç bir öneri getiren Öner, "Türkiye NATO üyesi olduğundan Burdur yerine gençlerimiz Almanya'da dövizli askerlik yapsınlar" dedi. ATİAD Genel Sekreteri Ömer Sağlam, Meslek Eğitimi Eylem Planı başlattıklarını belirterek, meslek eğitimine yönlendiren kuruluşlarla Türk gençlerini ve velilerini bir araya getirdiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!