Euro 2024’ün Berlin’e maliyeti 80 milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

Euro 2024’ün Berlin’e maliyeti 80 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 10:11

Almanya, gelecek yıl Avrupa Futbol Şampiyonası’na (Euro 2024) ev sahipliği yapacak. UEFA, şampiyonada oynanacak bilet satışlarına şimdiden başladı. Maçları canlı olarak izlemek isteyenler, UEFA’nın internet sayfasından kayıt yaptırdıktan sonra izlemek istediği maçın bileti için sipariş verebilecek. Bilet siparişleri 26 Ekim’e kadar yapılabilecek. Bir kişi, günde bir maç için en fazla 4 bilet satın alabilecek. 26 Ekim’den sonra ise biletler çekilişle sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

YARI final ve final maçının oynanacağı Berlin ise hazırlıklara şimdiden başladı. Berlin’in 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın çeşitli maçlarına ev sahipliği yapmasının maliyeti ise 80 milyon Euro’nun üzerinde olacak. RBB medya kurumunda yer alan bir habere göre masraflar yaklaşık 20 milyon Euro arttı. Başlangıçta şampiyonanın Berlin’e maliyetinin 61 milyon Euro olması planlanmıştı. Berlin’de aynı zamanda spordan sorumlu olan İçişleri Senatörü İris Spranger (SPD), komisyona, şampiyonanın ek maliyetlere neden olacağını bildirmişti.

İYİLEŞTİRMELER YAPILACAK
Euro 2024 için yapılan masraflar farklı alanlara bölündü. Maçların oynanacağı Olimpiyat Stadı’nın dışındaki düzenlenmeler için 36.2 milyon Euro ayrıldı. Buna, turnuva sırasında tüm şehirde 7.12 milyon Euro tutarındaki güvenlik masrafları ile tarihi Brandenburg Kapısı’ndaki açık hava gösterimi organizasyonu için ayrılan 16.68 milyon Euro da dahil. Stadın iyileştirilmesi için 27 milyon Euro bütçe ayrıldı. Buna ek olarak, Olimpiyat Stadı ve Olimpiyat Parkı’ndaki dönüşüm ve genişletme maliyetlerini içeren ‘spor tesisleriyle ilgili tedbirler’ de masraflar arasında bulunuyor. Senato, burada başlangıçta 24.9 milyon Euro’luk bir maliyet hesaplamıştı. Stat daha engelsiz hale getirilecek, internet gibi dijital altyapı iyileştirilecek ve sıhhi tesisler genişletilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!