“Esnaf izin verdi biz dağıttık.”

Güncelleme Tarihi:

“Esnaf izin verdi biz dağıttık.”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 15:42

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, ‘Müslümanlarırencide ettiği’ gerekçesiyle tartışılan ‘Kayıp’ kampanyasıkartpostallarının neden Keup’ta dağıtıldığına yazılıcevap verdi: “Esnaf izin verdi, biz dağıttık.”

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti’nin (NRW) CDU’lu milletvekili Serap Güler, eyalet meclis oturumunda ‘Kayıp’ kartpostallarının Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln’ün Keup Caddesi’nde dağıtılmasını eleştirmesinin ardından hem Federal İçişleri Bakanlığı’ndan hem de NRW İçişleri bakanlığından yazılı cevap aldı.

NRW İçişleri Bakanı Ralf Jager, kampanya kartpostallarının Federal İçişleri Bakanlığı’nın talebi ile dağıtıldığını belirtirken İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise “Esnaf izin verdi, biz de dağıttık” dedi.

İŞTE YANIT
Federal İçişleri Bakanı Friedrich, Serap Güler’e mektubunda şu yanıtı verdi:

“Tüm kamusal kampanyalar gibi bu kampanya da, toplumun belirli bir kesimini ve bölgesini hedef aldı. Bu sefer kampanyanın ulaşmak istediği kişilerin yaşadıkları bölgeler seçildi. Böylece Berlin, Bonn ve Hamburg kentlerinde afiş ve ülke çapında 10 kentte ücretsiz kartpostalların dağıtımı öngörüldü. Ücretsiz kartpostalların dağıtımı için NRW İçişleri Bakanlığı’yla ortaklaşa en uygun kent ve semtleri belirledik. Köln kenti için Kalk, Chorweiler ve Mülheim semtleri belirlendi. Konunun hassasiyeti yüzünden kartpostalları dağıtmak için bağımsız bir ajans tarafından görevlendirilen kişiler bu konu hakkında bilgilendirildi. Görevliler, özellikle iş yerlerinde bulunanlarla konuşmaları ve kartpostalları sadece izin aldıktan sonra bırakmaları yönünde uyarıldı. Keup Caddesi’ndeki dükkan sahipleri de kartpostalların iş yerlerine bırakılmasına izin verdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!