Eski Bundesliga oyuncusu radikal İslamcı oldu

Güncelleme Tarihi:

Eski Bundesliga oyuncusu radikal İslamcı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 12:07

Eskiden Bundesliga'da profesyonel futbolcu olarak bilinen Mimoun Azaouagh'nun radikal İslamcı olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Eskiden Almanya Birinci Futbol Ligin (Bundesliga) profesyonel futbolcusu olarak tanınan Mimoun Azaouagh'nun Alman İstihbaratı tarafından gözetlendiği ortaya çıktı.

İDDİALARI DOĞRULADI

Schalke forması ile Şampiyonlar liginde oynayıp Alman U21 takımında da yer alan Azaouagh, daha sonra kulüpsüz kalarak futbol kariyerine devam edemedi. Bir süre ismi duyulmayan futbolcunun şimdi de radikal İslama yöneldiği öne sürüldü.

Eski Bundesliga oyuncusu radikal İslamcı oldu


REKLAM AMAÇLI KULLANILIYOR

Alman basını, daha önce futbol taraftarlarının merak ettiği isminin artık devlet güvenlik listesinde yer aldığını belirtti. Bild gazetesine konuşan bir istihbarat görevlisi, Mimoun Azaouagh'nın gözetlendiğini doğruladı. Frankfurt'ta sık sık selefi çevresi ile görünen eski futbolcunun bir yakını ise, "Tanıdık kişiliğini reklam amaçlı kullanıyorlar. Böylece yeni üyeler kazanmaya çalışıyorlar" dedi.

FSV Frankfurt Kulübü'nde malzeme sorumlusu olarak çalışan babası Mohammed ise, "On yıllardır Alamanya'da yaşıyorum. Mimoun çok inançlıdır ve bugüne kadar hiç bir suç işlemedi" dedi.

SCHWEİNİ İLE AYNI TAKIMDA

Fas doğumlu 32 yaşındaki Mimoun Azaouagh, FSV ve Eintracht Frankfurt'un gençlik takımında yetişti, başarıya ise Mainz 05 takımı ile ulaştı.

Tekniği ile dikkat çeken Azaouagh, Alman U21 takımında şimdiki Dünya Şampiyonu Schweinsteiger ile yan yana oynadı. Mainz, Schalke, Bochum ve Kaiserslautern kulüplerinde toplam 105 Bundesliga ve 87 İkinci Lig maçı oynayan Azaouagh, Schalke formasıyla Şampiyonlar Liginde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!