Eski başkana yolsuzluk suçlaması! 1.8 milyon Euro...

Güncelleme Tarihi:

Eski başkana yolsuzluk suçlaması 1.8 milyon Euro...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 11:30

Alman Parkinson Derneği’nin uzun süredir genel müdürlüğünü yapan bir kişinin, zimmetine 1.8 milyon Euro’dan fazla para geçirdiği iddia edildi. Paraların özellikle miras yoluyla biriktiği belirtildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın en büyük hasta yardım ve dayanışma organizasyonlarından biri olan, 300 bölgesel grubu ve yaklaşık 14 bin üyesi bulunan Alman Parkinson Derneği (dPV), yolsuzluk iddiasıyla çalkalanıyor. Derneğin 30 yılı aşkın süredir başkanlığını yürüten avukat Friedrich Wilhelm Mehrhoff’un, 1.8 milyon Euro’luk geliri zimmetine geçirdiği ileri sürüldü. NDR, WDR ve SZ’nin haberine göre olay, Mehrhoff’un görevi bırakmasından sonra yerine gelen yeni yönetim tarafından ortaya çıkarıldı. Mehrhoff’un bu yılın haziran ayında emekli olmasından sonra yerine Tina Siedhoff yeni başkan olarak seçildi. NDR, WDR ve SZ’nin haberine göre, yeni Başkan Siedhoff, “Aşırı derece suç enerjisiyle kendi cebini yöneten” diyerek eski genel müdüre karşı çok ciddi suçlamalarda bulundu. Siedhoff, eski Başkan Mehrhoff’un yıllar boyunca Alman Parkinson Derneği’nin 1.8 milyon Euro’dan fazla varlığını zimmetine geçirdiğini kaydetti. Bu paranın normalde parkinson ilaçlarının araştırılması, hastalar adına halkla ilişkiler çalışmaları ya da hastaların psikolojik olarak güçlendirilmesi için kullanılması gerektiği kaydedildi. Son üç haftadır ceza hukukçuları ve iş hukukçularıyla birlikte geçmiş dönem üzerinde çalışan dPV’nin yeni yönetim kurulu, Kassel’de kamuya açık olmayan bir oturumda delegeleri ilk kez konuyla ilgili bilgilendirdi.

Eski başkana yolsuzluk suçlaması 1.8 milyon Euro...
BANKA HESABINDAN KİMSENİN HABERİ YOK
İç soruşturma, derneğin daha önce bilinmeyen bir banka hesabının ortaya çıkmasıyla başlatıldı. Mehrhoff’un 2007 yılında Spardabank Neuss’ta Alman Parkinson Derneği adına bir cari hesap açtığı, ancak bu hesaba sadece kendisinin erişebildiği belirtildi. İddialara göre ofisteki hiç kimse banka bilgisinden haberdar değildi. Yeni yönetim adına banka hesaplarını araştıran ve delegelere topladığı bilgileri sunan avukat Lutz Nepomuck, eski başkanın 2013-2022 yılları arasında bu hesaptan banka gişesinden nakit olarak toplam 540 bin Euro çektiğini tespit etti. Para çekme makbuzlarının ise dernekte mevcut olduğu belirtildi. Tüm makbuzlarda eski Başkan Mehrhoff’un imzasının bulunduğu kaydedildi. Araştırmayı yapan avukat Nepomuck, delegelere, Mehrhoff’un bu parayı dPV’nin amaçları doğrultusunda kullandığına dair ‘hiçbir kanıt olmadığını’ açıkladı. Banka gişesinden çekilen bu paralara ek olarak, eski genel müdürün ATM’lerden de 1 milyon Euro’dan fazla para çektiği kaydedildi. Mehrhoff’un çoğunlukla sabah 07.00’den kısa bir süre önce Spardabank şubesinden 2 bin Euro çektiği tespit edildi.

BAKMADAN GEÇME!