Eski başbakan sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Eski başbakan sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 10:20

Berlin'de ırkçılık konulu bir sergiyi açan Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder, ırkçılığın toplumun orta katmanına ulaştığını belirterek, "Bununla mücadele etmeliyiz” dedi.


BERLİN'
de dün açılışı yapılan Hoşgörü Sergisi'nde konuşan Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, ırkçılık ve Yahudi düşmanlığının görmezden gelmek yerine onunla yüzleşmek ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. 'Dünya'ya Açık Almanya için Yüzünü Göster' adlı derneğin düzenlediği '7 X Jung' serginin açılışını yapan ve Schröder, “Bir çok araştırmanın sonucu bize ırkçılığın toplumun orta kademesine kadar ulaştığını gösteriyor” dedi.
Schröder, ırkçılık ve antisemitistliğin sadece Almanya'nın değil tüm Avrupa'nın problemi olduğunu belirterek, bununla mücadele yolunda bu serginin atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ise serginin çok etkileyici olduğunu belirtirken Nazi dönemindeki korku ve terörünü gözler önüne serdiğini kaydetti. Sosyal Demokrat Parti SPD Berlin milletvekili Bilkay Öney de hükümeti ırkçılık ve antisemitistlikle mücadele için daha fazla yatırım yapmasını istedi. Sergiye destek veren Yazar Hatice Akyün “Sergi Almanya tarihini göçmenlere yaşatacak” dedi.

Üç yıllık çalışmanın ürün
Hazırlık çalışması üç yıl süren ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dört ülkeden resim, malzeme ve estalasyonların yer aldığı sergi Moabit semtindeki Flensburgerstrasse'de tren yolunun altında yedi ayrı bölümde açıldı. Sergi, gençlik grupları için pazartesinden cumaya 09.00 ile 13.00 saatleri arasında, diğer ziyaretçiler için ise perşembe ile pazar günleri arasında saat 14.00-18.00 saatlerinde açık olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!