Eski bakanı konuşturmadılar! Oteli terk etmek zorunda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Eski bakanı konuşturmadılar Oteli terk etmek zorunda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 12:43

Belçika’da eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken’in yazdığı ‘Continent Sans Frontire’ (Sınırsız Kıta) isimli kitabının tanıtımı Verviers kentinde engellendi.

Haberin Devamı

ESKİ Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken, bakan olduğu dönemde yazdığı ‘Continent Sans Frontire’ (Sınırsız Kıta) isimli kitabının tanıtımı için gittiği Valon bölgesinde yer alan Verviers kentinde protesto ile karşılandı. N-VA (Yeni Flaman İttifak) Partili Francken, beklemediği protesto karşısında şoke oldu. Protestoya katılanlar arasında Verviers Belediye Başkanı Muriel Targnion ile bazı belediye meclis üyeleri de vardı. Protestocuların otelde bazı masa ve sandalyeleri atarak arbede çıkarmasının ardından polis geniş güvenlik çemberi oluşturdu. Ancak protestocular Francken’i konuşturmamakta ısrar edince, polis, Francken’e can güvenliğini sağlayamayacağını söyleyerek otelden ayrılmasını istedi. Protestocular aracına binen Francken’i yuhaladı ve yabancı maddeler attı.

Haberin Devamı

Eski bakanı konuşturmadılar Oteli terk etmek zorunda kaldı

‘OTELDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM’
Olayla ilgili açıklama yapan Francken, şunları söyledi: “Kitabımın tanıtımında Verviers Belediye Başkanı Muriel Targnion, belediye meclis üyeleri ve aşırı sol kesimden protestocular ile karşılaştım. Polis, elinden geleni yaptı. Protestocular otelde arbede çıkarmaya çalıştı, onların saldırılarına uğradım. Polis güvenliğimi garanti edemedi ve bu nedenle de otelden ayrılmak zorunda kaldım.”

Eski bakanı konuşturmadılar Oteli terk etmek zorunda kaldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!