Eski Almanya Cumhurbaşkanı'na veda

Güncelleme Tarihi:

Eski Almanya Cumhurbaşkanına veda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 10:25

Geçen ayın sonunda vefat eden eski Almanya Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker yarın Berlin'de anılacak.

Haberin Devamı

Ocak ayın sonunda 94 yaşında hayata veda eden eski Almanya Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker, çarşamba günü Berliner Dom kilisesinde anılacak. Ardından yapılan hükümet töreninden sonra ise Zehlendorf'daki mezarlığa gidilecek.

AİLESİ DEFNEDECEK

Weizsaecker'in ailesi, eski devlet başkanının sadece aile ve yakın dostların bulunduğu bir ortamda toprağa verilmesine karar verdi. Bu nedenle mezarda yapılmayacağı duyurulan cenaze töreninin Almanya Protestan Kilisesi'nde (EKD) yapılacağı belirtildi.

Çarşamba günü saat 11'de başlayan cenaze töreni, Protestan Kilisesi'nin Genel Başkanı Heinrich Bedford-Strohm tarafından yönetilecek.

1.400 KİŞİ BEKLENİYOR

Bin 400 kişinin katılacağı törene ailenin yanı sıra devlet temsilcileri de yer alacak. Yurtışından beklenilen isimler ise şunlar: Eski Hollanda Kraliçesi Beatrix, Polonya'nın eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve İngiltere Kraliyet ailesinden Kent Dükü Eduard.

"OLAĞANÜSTÜ KİŞİLİK"

Eski Cumhurbaşkanı Weizsaecker' in (1984-1994) vefatından sonra açıklama yapan Almanya Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert, Weizsaecker'i "olağanüstü bir kişilik" olarak anmıştı. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ise Weizsaecker'in eşi Marianne Freifrau von Weiszaecker'e gönderdiği taziye mesajında, "Büyük bir insanı ve olağanüstü bir devlet başkanını kaybettik" ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!