Ermeni meselesini doğru anlatmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Ermeni meselesini doğru anlatmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 16:03

Almanya'da Türk Dernekler Birliği, Ermeni iddialarının araştırılması ve bilimsel ortamda tartışılması için toplanan 10 bin imzayı NRW Eyaleti Başbakanına teslim etti. Ancak cevap alamayınca geniş bir katımla yeniden başbakan Kraft'a verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

TÜRK Dernekler Birliği'nin sözde Ermeni Soykırımı iddialarının bilimsel olarak araştırılıp, tartışılması için toplayıp NRW Eyalet Başbakanı Kraft'a gönderdiği 10 bin imzalı dilekçeye yanıt gelmedi. Dernek bu kez geniş bir katılımla imzalı 10 bin dilekçeyi bizzat başbakan Kraft'a teslim etmeyi kararlaştırdı.

Araştırmacı Dr. Ali Söylemezoğlu, amaçlarının Alman kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu söyledi. Almanya’da okullarda çocuklara Türklerin Ermenilere soykırımı yaptığının öğretildiğini söyleyen Dr. Söylemezoğlu, "Bizim elimizde çok sayıda İngiliz, Amerikan ve Ermeni belgesi var. Bu belgelerde ise olayların aksi görülüyor. Bizim amacımız karşılıklı olarak belgelerin bir araya getirilmesi ve konunun araştırılması. Bu konuda karşılıklı konuşmak istiyoruz. Bu taleplerimizi belirttiğimiz mektubu 18 Şubat 2011’de Başbakan Kraft’a gönderdik. Ama mektubumuza cevap gelmedi. Bunun üzerine Başbakanlık önünde 18 Nisan 2011’de yaklaşık 15 kişi toplandık ve imzaları Başbakanlık sekretaryasına teslim ettik. Bu etkinliği Türk Alman Eğitim Derneği olarak yaptık. Fakat aradan 7 ay geçmesine rağmen hala cevap alamadık. TÜDEB ile de işbirliği yapıp 10 bin imzayı daha büyük bir katılım ile tekrar Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanlığı’na vereceğiz" diye konuştu.

Amaç doğru bilgilendirmek
Toplanan 10 bin imzanın geniş katılım ile NRW Başbakanına verilmesi kararına vardıklarını söyleyen Türk Dernekler Birliği Platformu (TÜDEB) Başkanı Bahri Akalın, "Bünyemizde bulunan 17 dernek ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda halkın ve gençlerimizin bilgilendirilmesi çalışmaları yapacağız. Bunun yanında konunun doğru olarak anlaşılması için uzmanlara yani tarihçilere bırakmamız gerekiyor. Ermenilerin Türklere yönelik Dağlık Karabağ’da gerçekleştirdikleri katliamın 26 Şubat 2012’de 20. yıldönümü. Hocalı’da gerçekleştirilen katliamda şu anki Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın yakınları bile yer almış. Hem kendi kamuoyumuza hem de Avrupa kamuoyuna Hocalı katliamını taşımamız gerekir. Bu konuyu Alman toplumuna duyuracağız. Üye derneklerimiz ile birlikte Hocalı katliamını ilk önce kendi insanımıza tarihçileri getirerek anlatacağız. Alman siyasi partilerinde görev alan Türk kökenli siyasetçilerin konuyla ilgili aktif bir çalışma yapmasını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!