Erken ama tartışmak doğru!

Güncelleme Tarihi:

Erken ama tartışmak doğru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2020 14:20

Alman Etik Kurulu, koronavirüs yayılmasını önleme amacıyla ülkede günlük hayata çok sıkı kısıtlamalar getiren önlemlerin kaldırılması tartışmalarını doğru bulduğunu açıkladı. Etik Kurulu asıl bu durumda insanların umuda ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

ALMAN Etik Kurulu düzenlediği basın toplantısında ülkede korona krizi nedeniyle alınan özgürlükleri son derece kısıtlayıcı önlemlerin yumuşatılması için henüz erken olduğunu, ancak bu önlemlerin kaldırılmasını tartışmayı da sevindirici bulduklarını açıkladı. Etik Kurulu Başkanı Prof. Peter Dabrock, “Önlemlerin kaldırılması için henüz erken, ama önlemlerin kaldırılmasını tartışmak hiçbir zaman erken değil. Tartışılmaması otoriteye itaat düşüncesi anlamına gelir” dedi.

UMUT İÇİN ÖNEMLİ

Prof. Dabrock, önlemlerin kaldırılması tartışmalarının zaman üzerinde yürütülmesini eleştirdi, bunun sosyal ve toplumsal gerekçeleri arka plana attığını söyledi. Önlemlerin ne kadar ölçülü olduğunun devamlı gözden geçirilmesini isteyen Prof. Dabrock, önlemlerin kaldırılması tartışmalarının insanın bu gibi durumlarda ihtiyacı olduğu umut için önemini vurguladı. Etik Kurulu Başkanı Prof. Dabrock, ağır koronavirüs hastalarının tedavisinde sosyal ya da yaş ayrımı yapılmaması gerektiğini söyledi.

Erken ama tartışmak doğru

 

 

BAKMADAN GEÇME!