Erkekler de ağlar

Güncelleme Tarihi:

Erkekler de ağlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 14:37

Yazar İsabella Kroth, (Yarım ay gerçekleri) isimli kitabından örnekler okudu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde okuma akşamına katılan ünlü yazar İsabella Kroth, ‘Halbmondwahrheiten’ (Yarım ay gerçekleri) isimli Türk erkeklerine özel yaşam şartlarını anlattığı kitabından örnekler okudu.

Friedrich Ebert Vakfı tarafından Kullukçu Sanat Galerisi’nde düzenlenen okuma akşamında Münihli psikolog Elif Cındık ile Berlin’de Türk erkeklerine yönelik grup terapisi çalışmaları yapan Kazım Erdoğan da katıldı.

Edebiyat sanat akşamında Kroth, yaşamlarına yer verdiği kişileri tanıtırken Elif Cındık ile Kazım Erdoğan da göçmenlik olgusundan kaynaklanan öznel sorunlarının analizini yaptı.

Kroth’un kitabında yer verdiği Berlin’deki çalışmalarıyla büyük ün kazanan Kazım Erdoğan, aile, evlilik, iş ve çevre sorunu yaşayan Türk erkeklerinin en büyük sıkıntısının iletişim sorunu olduğunu söyledi.

Bu kişilere en büyük yardımın yığılan sıkıntıların şiddete dönüşmemesi yönünde olacağını belirtti. Elif Cındık da erkeklerde başta gelen sorunun kendi özel meselelerini sorun haline gelmeden çözememe olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!