Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2018 10:29

Erdoğan’ın seçim zaferi, Avrupa’daki Türkler tarafından da kutlandı. Seçim sonucu belli olur olmaz Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Danimarka, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’ta Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan AK Partililer, sevinç gösterileri yaptı, konvoylar oluşturdu. AK Partililere, MHP’liler de destek verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’in önemli merkezlerinden Kurfürstendamm Caddesi’ne çıkan AK Partililer, seçim zaferini coşkuyla kutladı. Sandıkların büyük bir bölümünün açılması ve Erdoğan’ın seçimi kazandığının belirginleşmesiyle araçlarla konvoyları oluşturarak Kudamm’a çıkan AK Parti ve MHP’liler tarihi Gedaechtniskirche Kilisesi önünde araçlarından inerek attıkları çeşitli sloganlarla Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı’nın zaferini birlikte kutladı. Caddeyi bir süre trafiğe kapatan partililer, polisin uyarılarıyla caddeyi tekrar açarak gerginliğin büyümesinin önüne geçtiler. 

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

‘ALLAH ONDAN RAZI OLSUN’
Kutlamalara katılan Ömer Barış, Ümmeti Muhammed için toplandıklarını söyledi. ‘İstikrar için, istikbal için, devletin varlığı için buradayız’ diyen Barış, “Bizler, Avrupa’daki gençler, Reis’i kalpten, ciğerden, candan seviyoruz. Reis bizim her şeyimiz. Ben 30 yaşındayım, Allah benim canımdan alsın Reis’e versin. Ona inandığımızdan dolayı, Reisle beraberiz. Allah ondan razı olsun” ifadelerini kullandı.Burak Göksu ise Erdoğan’ın seçim zaferini, “Allaha şükür, Türkiye kazandı, mazlumların lideri Reis kazandı” diye tarif etti. Bu kadar büyük bir katılım sağladığı için halka teşekkür eden Göksu “Allah’ın izniyle bundan sonra Türkiye’ye son 16 senede yapılanlardan daha fazlası yapılacak. Daha büyük hizmetler yapılacak. Bana göre o parti bu parti değil, bütün Türkiye kazandı. Bu büyük günü yaşadığımız için şükürler olsun. Gördüğünüz gibi gurbetçiler her zaman Reisledir” dedi.Köln yakınlarındaki Kerpen beldesinde bir araya gelen AK Partililer de marş ve şarkılar söyleyerek, büyük bir coşku yaşadı. Türk bayrakları ve Erdoğan’ın posterlerini taşıyan Türkler, Türkiye ve Erdoğan lehine sloganlar atarak, kutlama yaptı. 

Haberin Devamı

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

Haberin Devamı

AP ÖNÜNDE DURDULAR
Fransa’da yaşayan Türkler de seçim sonuçlarını alır almaz Türk bayrakları, AK Parti ve MHP flamalarıyla sokaklara çıkarak sevinç gösterisi düzenledi. Strazburg’ta araçlarıyla uzun konvoylar oluşturan partililer, şehir merkezinde tur attıktan sonra Avrupa Parlamentosu’nun (AP) önünde buluşarak sevinç gösterisi düzenledi. Şehrin Vosges Bulvarında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosluğu binası önünde toplanan çok sayıda partili, buradan klakson ve sloganlar eşliğinde AP önüne geldi. Burada dev bir Türk bayrağı açan vatandaşlar, ellerinde AK Parti, MHP ve bazı derneklere ait flamalarla sloganlar attı.  Kutlamalar Fransa’nın başta Paris olmak üzere Lyon, Mulhouse, Marsilya, Bordeaux, Toulouse ve Lille şehirlerinde de düzenlendi. Lyon’da Bellecour Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, meşaleler ve şarkılarla Türkiye ve Erdoğan sloganı attı.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

BAYRAKLARLA SOKAĞA ÇIKTILAR
İngiltere’nin başkenti Londra yaşayan Türk vatandaşları kutlama yaptı. Erdoğan’ın ve AK Parti’nin başarısını kutlamak için Londra’daki Hyde Park’ta toplanan Türkler, seçimlerin sonuçlarını sevinçle karşıladı. Kutlamalara, başta Uluslararası Demokratlar Birliği ve Londra Gençlik Kolları olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile parkta bir araya gelen vatandaşlar, Erdoğan’a destek sloganları attı.

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

KONFERANS MERKEZİNDE İZLEDİLER
Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Türk vatandaşları, Erdoğan’ın başarısını coşkulu bir şekilde kutladı. Günün erken saatlerinde çok sayıda vatandaş, seçim sonuçlarını takip etmek için belirlenen konferans merkezini doldurdu. Sonuçları televizyondan öğrenen vatandaşlar, Türkiye bayrakları sallayarak, türküler eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu. 

Haberin Devamı

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE ŞARKI SÖYLEDİLER
Sandıktan çıkan sonuçları AK Parti Stockholm Seçim Koordinasyon Merkezi’nde izleyen partililer, daha sonra araçlarına binerek konvoyla Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği önüne gitti. Burada şarkılar söyleyerek kutlama yapan vatandaşlar, Türk bayrağı ile AK Parti ve MHP flamaları salladı.  Vatandaşların yanına gelen Türkiye’nin İsveç Büyükelçisi Emre Yunt, “Bazı vatandaşlarımız seçim sonuçlarını kutlamak için büyükelçiliğimizin önüne geldi. Ben de onlara ev sahipliği yaptım. Ayrıca, seçimlerde demokratik hakkını kullanan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sonucun tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dileğinde bulunan İsveç AK Parti SKM Başkanı Özer Eken de demokrasinin kazandığını söyledi.  İsveç Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Selek de sağduyulu bir şekilde İsveç’te seçimi atlattıklarını belirtirken, “Seçimler ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İsveç’te seçimler için büyük gayret gösteren teşkilatıma da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

‘MİLLETİN BEKLEDİĞİ OLDU’
Hollanda’nın Rotterdam kentinde yaşayan Türk vatandaşları da Erdoğan ve AK Parti’nin seçim başarısı dolayısıyla kutlama yaptı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplandı, sloganlar atarak sevinç gösterisinde bulundu. Kalabalık daha sonra konvoy oluşturarak şehir turu attı. Sevinç gösterisine katılan vatandaşlardan Atik Aksu, “Milletin beklediği oldu, vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun” dedi. Kutlama için bir araya geldiklerini belirten Ebru Yılmaz ve Arife Yılmaz ise “Türkiye daha da güçlenecek ve büyüyecek, Cumhurbaşkanı’nın büyük projeleri var onlar inşallah gerçekleşecek” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

MARŞ SÖYLEDİLER, HALAY ÇEKTİLER
Danimarka’da yaşayan Türk vatandaşları, başkent Kopenhag sokaklarında konvoylar oluşturduktan sonra Belediye Meydanı’nda toplandı. Türk bayraklarının yanı sıraAK Parti ve MHP simgeleri ve Erdoğan’ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, marşlar eşliğinde halay çekerek, çevreden geçenlerin şaşkın bakışları arasında sevinç gösterisinde bulundu. Uzun süre meydanda kalan ve Erdoğan lehine slogan atan grup, gecenin ilerleyen saatlerinde meydandan ayrıldı.

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

‘TÜRK MAHALLESİ’NDE YOĞUNLAŞTI
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) üyeleri, sonuçların açıklanmasının ardından kutlamalar yaptı. Kutlamalar, başkent Brüksel’de Türk mahallesi olarak bilinen Chaussee de Haecht sokağında yoğunlaştı. Türk bayrağının yanı sıra Erdoğan’ın posterlerini taşıyan Türkler, sık sık slogan attı, bir grup Türk araçlarıyla sokaklarda turladı.  Belçika polisi kutlamalar sırasında güvenlik önlemleri aldı. 

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

BAKLAVA DAĞITTILAR
Makedonya’da Eski Türk Çarşısı’ndaki Murat Paşa Camisi önünde toplanan çok sayıda Üsküplü, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları ile süslenen çarşıda seçim sonuçlarını coşkuyla kutladı. Çarşı Esnafı zafer nedeniyle yüzlerce kişiye baklava dağıttı. Kutlamalara Türkler, Arnavutlar ve Boşnaklar katılırken, “Dik dur eğilme Üsküp seninle” sloganları atıldı. Kutlamaların ardından Üsküplüler araçlarıyla konvoy yaparak şehirde tur attı. Zafer programına katılan Üsküplü genç Hamza Süleyman, Türkiye’deki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazandığı seçim dolayısıyla Üsküp halkının zafer kutlaması yaptığını belirtti. Süleyman, “Çok mutluyuz. Gururluyuz. İnşallah başkomutanımız ile birlikte Türkiye daha ileriye gidecek. Biz Üsküp halkı olarak onun arkasındayız. Onu her zaman destekledik” ifadelerini kullandı.Başkent Üsküp dışında, ülkenin kuzeybatısındaki Gostivar halkı da bu vesileyle sokaklara çıkarak davullu zurnalı kutlama yaptı.  

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

PRİZRENLİLER DE SOKAKTAYDI
Kosova’da Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğu önünde toplanan Prizrenliler, “Dik dur eğilme, Kosova seninle”, “Kosova seninle gurur duyuyor” sloganları attı. Erdoğan’ın fotoğrafı ile Kosova, Arnavutluk ve Türkiye bayrakları taşıyan kalabalık, Prizren sokaklarında araçlarla konvoy yapıp şehirde tur attı. Prizren’deki kutlamalara katılan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. 

Erdoğan’ın seçim zaferi Avrupa’da da kutlandı

TİRAN’DA DA GÖSTERİLER YAPILDI
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da da toplanan kalabalık, Erdoğan’ın seçim başarısı nedeniyle kutlama yaptı. Tiran’ın bazı sokaklarında toplananlar, Arnavutluk ve Türk bayraklarıyla seçim sonuçlarını kutladı. Kalabalık, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atarken, seçim sonuçlarını da an be an takip etti. Türkiye’de okuyan Arnavut gençler de kutlamalara katılırken, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerini ifade etti. 

BAKMADAN GEÇME!