Erbaş göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Erbaş göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 20:19

Eyalet meclislerinin yeni yüzleri arasına girmeyi başaran Türk kökenli 12 siyasi arasında yer alan Bahattin Erbaş, dün düzenlenen yemin törenin ardından resmen göreve başladı.

Haberin Devamı

Hollanda’da 2 Mart tarihinde yapılan seçimlerde eyalet meclislerinin yeni yüzleri arasına girmeyi başaran Türk kökenli 12 siyasi arasında yer alan Bahattin Erbaş da dün düzenlenen yemin törenin ardından resmen göreve başladı.

Güney Hollanda Eyalet Meclisi’nde düzenlenen yemin töreninde aralarında PvdA’lı (İşçi Partisi) Erbaş’ın
da bulunduğu 55 üye Vali Frans Janssen’in okuduğu “Eyalet meclisi üyesi olarak görevlendirilmem için, hangi ismi kullanarak ya da hangi koşul altında olursa olsun, ne doğrudan ne de aracı kullanarak hiçbir hediye veya hizmet vermediğimi, ya da bunun vaadinde bulunmadığımı, bu görevde bir şey yapmam ya da yapmamam için, kimseden doğrudan veya aracı vasıtasıyla her hangi bir hediye ya da vaadi kabul etmediğimi veya etmeyeceğimi beyan ediyorum. Anayasaya sadık kalacağıma, yasalara uyacağıma ve eyalet meclisi üyesi olarak görevlerimi alnımın akı ile yerine getireceğime söz veriyorum” şeklindeki yemin metnini “Beyan ediyorum ve söz veriyorum” diyerek onayladılar.

2 Mart tarihindeki seçimlerde partisi PvdA tarafından 17’inci sıradan aday gösterilmesine rağmen adına kullanılan 13 bin 152 tercih oyu ile listenin 2’inci sırasına yükselerek meclis üyesi olmayı başaran Bahattin Erbaş, “Toplumun duyduğu güvene layık olmaya çalışacağım” dedi. Yemin töreni sonrası açıklamalarda bulunan Erbaş, Türk toplumunun seçimlere yoğun ilgi göstermesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İnsanlarımız duyarlılık gösterip sandık başına gittiler. Toplumumuza yakışan bir sonuç ortaya çıktı. Duyulan güvene layık olmaya çalışacağım” dedi.

Gençler başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yapacağını anlatan Erbaş, “Gençler sunulan sosyal hizmetlerin daha adil olması yönünde çalışmalar yapmak istiyorum. Eyalet tarafından işverenlere sunulan olanaklardan yeterince yararlanamıyoruz. İşverenlerimize bu konuda daha fazla destek olunmasına gayret edeceğim. Konut ile yaşlılar konularında da çalışmalar yapmayı planlıyorum” diye konuştu.

Toplam 566 yeni üyenin belirlenmesi için yapılan ve 84 Türk kökenli adayın yarıştığı 2 Mart seçimlerinde eyalet meclislerine girmeyi başaran Türk kökenli siyasilerden Adnan Tekin (PvdA-Kuzey Hollanda), Mehmet Uygun (GL-Kuzey Hollanda), Zafer Yurdakul (D66-Kuzey Hollanda), Yasemin Çegerek (PvdA-Gelderland), Ünal Sözen (GL-Gelderland), Nurettin Altundal (SP-Kuzey Brabant), Bayram Erbişim (PvdA-Zeeland), Ömer Kaya (PvdA-Friesland, Zafer Aydoğdu (PvdA-Overijssel), Dursun Kılıç (PvdA-Utrecht) ve Selçuk Öztürk (PvdA-Limburg) daha önce düzenlenen yemin törenlerinin ardından resmen göreve başlamışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!