Epinal cemevine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Epinal cemevine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 22:05

FRANSA'nın Epinal kentinde, 1994 yılından beri faaliyet gösteren Epinal Alevi Kültür Merkezi yetkilileri yıllardan beri sabırsızlıkla bekledikleri kültür ve cemevine kavuştular.

Haberin Devamı

Fransa’nın Vosges bölgesinde yaşayan Alevi vatandaşlarımız ve Fransız yetkililerin desteği ile açılan Epinal AKM Kültür Merkezi ve Cemevi'nin açılış törenine geniş katılım oldu. Açılış törenine katılan Epinal Belediye Başkanı ve Vosges Bölgesi Milletvekili Michel Heinrich, Lorraine Bölge Konseyi Başkanı Jean-Pierre Moineaux, Fransa Alevi Birlikleri Federasyon Başkanı Durak Arslan üstün çalışmaları ve gayretinden dolayı Epinal AKM Başkanı Hasan Ünal'ı tebrik ettiler.

Açılış konuşmasında Fransa ve Türkiye'de yaşayan Alevi toplumunun cumhuriyet ve laiklik ilkelerine sahip çıktıklarını vurgulayan Epinal Belediye Başkanı Michel Heinrich, "Yapmış olduğunuz faaliyetler ile toplumunuzu meşrulaştırarak, kendinizi burada kabul ettirdiniz. Bu mekanın bir buluşma ve paylaşım yeri olacağına inancım sonsuzdur" dedi. Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu adına söz alan Durak Arslan, "Bugün Alevi toplumunun Fransa'da entegre olduğunun güzel bir göstergesidir" dedi. Yeni açılan kültür merkezi ve cemevinde çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerin başlatılacağını ve buranın herkese açık olduğunu belirten Epinal Vosges Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Ünal "Bu anlayışın Alevi düşünce ve felsefesine uygun, evrensel ve hümanist değerler ile bağdaştığını" vurguladıktan sonra törene katılan resmi davetliler ile birlikte Epinal Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin açılış kurdelesini kestiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!