En zengin Almanlar yine Aldi kardeşler

Güncelleme Tarihi:

En zengin Almanlar yine Aldi kardeşler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 00:00

Almanya´da yayınlanan ``Manager Magazin’’ dergisi, en zengin Almanlar´ın isimlerini açıkladı.

Haberin Devamı




En Zenginler
Buna göre Aldi süpermarketler zincirinin sahipleri olan Theo ve Karl Albrecht kardeşler, 15´er milyar Euro´nun üzerinde bir servete sahipler.
Bu servetle Albrecht Kardeşleri´nin dünyanın en zengin 9. ve 10. insanları olduğuna dikkat çekilirken, en zengin Almanlar sıralamasında ilk 300 arasında 91 şahıs ya da aile bulunduğu kaydedildi.

Albrecht Kardeşler´den sonra gelen 3. sırayı ise, BMW´nin en büyük ortaklarından olan Susanne Klatten elde etti. Klatten´in servetinin 7.8 milyar Euro olduğu bildiriliyor.

Bertelsmann Grubu´nun sahiplerinden Reinhard Mohn´un 6.5 milyar Euro´luk servetiyle 4. sırada bulunduğu, bunu 5.5 milyar Euro ile Otto Ailesi´nin (Ottoversand) ve Friedrich Karl Flick´in (Flick Holding) takip ettiği belirtildi.

Dergiye göre en çok servet kaybını bu yıl KarstadtQuelle´nin sahibi Madeleine Schickedanz ve Otto Ailesi kaydetti. Buna göre her iki ailenin de serveti, 500 milyon Euro geriledi.

En büyük artışı ise Karl Albrecht gerçekleştirdi. Albrecht´in servetinin 400 milyon Euro arttığı bildirilirken, Oppenheim Bankası´nın sahibi olan Oppenheim Ailesi de servetini 350 milyon Euro artırmayı başardı.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!