En uzun greve ara verdiler

Güncelleme Tarihi:

En uzun greve ara verdiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 14:40

Toplu sözleşme için üç aydır grevde olan plastik paket fabrikası Neupack işçileri ve kendilerini destekleyen IG BCE Sendikası, greve ara verdi.

Haberin Devamı

Dünden itibaren işçilerin tekrar işbaşı yaptığı basın toplantı ile açıklandı. IG BCE Sendikası Bölge Başkanı Jan Eulen ve Neupack İşyeri İşçi Temsilciliği Başkanı Murat Güneş, “Toplu sözleşme için masaya oturmalarını bekliyoruz. Amacımız fabrikayı çalışmaz duruma getirmek değil, işçi haklarını korumak” dedi. Üç aylık grevin 1977’den bu yana Hamburg’da yapılan en uzun grev olduğunu hatırlatan Jan Eulen, “50 yıllık Neupack şirketinde bugüne kadar toplu sözleşme yok. Şirket yönetimi maaş, izin ve sosyal haklarda keyfi davranıyor. Eşitlik ilkesini çiğniyor. Şimdi işverenlerden olumlu adımlar atmasını bekliyoruz” dedi.

YİNE MAHKEMEDEN DÖNECEK

Polonya’dan getirilen işçilerle üretimi kısmen devam ettiren şirketin, işçi hakları mücadelesinin başını çeken İşyeri İşçi Temsilciliği Başkanı Murat Güneş’e çıkış verdiği de açıklandı. Güneş, “Bu şirketin beni susturmak için verdiği beşinci çıkış. Diğer dördü iş mahkemesinden döndü. Bu da öyle olacak. Yılmayacağız” dedi. Plastik ürünler üreten firmanın Rotenburg fabrikasında 65, Hamburg kolunda ise 130 kişi çalışıyor. Rotenburg Wümme fabrikası işçilerinden Halim Özdemir (35), “İşveren ne kadar kararlıysa bizde o kadar kararlıyız. Hakkımızı alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!