En iyi 17 uyum projesi seçildi

Güncelleme Tarihi:

En iyi 17 uyum projesi seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 21:38

Federal Hükümetin Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Böhmer, uyumun iflas etmediğini, aksine başarılı olduğunu belirtirken, uyumun gerçekleşmesinde sivil toplumun angajmanının vazgeçilmez olduğunu söyledi

Haberin Devamı

Almanya genelinde sosyal çalışmalar yapan “PHINEO” adlı sosyal yatırımcı platformu, “Köprüler kurmak-Göçmen gençlerin eğitimiyle uyumu” adı altındaki raporunu açıkladı. Aralarında Stuttgart Türk-Alman Forumu'nun, “Ağabey-Abla” projesinin de bulunduğu Almanya genelinde eğitim yoluyla entegrasyona katkı sağlayan 60 projeden 17'si en iyi uyum projesi seçildi.

EĞİTİM YOLUYLA UYUM
Sivil toplum örgütlerinin entegrasyon konusunda büyük çaba harcadığını ve başarı sağlandığını belirten Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, “Eğitim uyum sağlanmasında anahtar rolü üslenmektedir. Uyum konusunda hükümet olarak çok önemli adımlar attık. Bugün toplumda ortak yaşama ve uyuma katkıda bulunan örnek projeleri seçildi. Bu seçimle sivil katılımın uyumun başarıya ulaşmasında ne kadar önemli köprü vazifesi kurduğunun altını çizmek istiyorum. Güven ve eğitim uyumun ana unsurlarından biridir. Güven olduğu yerde işbirliği, ortak yaşam ve birliktelik olur. Bugün ise bu güvenle başarılı işlere imza atan sivil toplum örgütlerinin yaptığı projeleri onurlandırıyoruz. Bireylerin topluma olan katkısı çok önemlidir. Bundan dolayı herkesi oturduğu mahallede, okulda, işyerinde veya bir dernekte ortak yaşam ve entegrasyona katkıda bulunmak için çaba harcamaya çağırıyorum” diyerek projede görev alanları kutladı.

Bertelsman Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve PHINEO Denetleme Kurulu Başkanı Brigitte Mohn da, entregrasyonun sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışmalarıyla mümkün olduğunu dile getirirken, sivil toplum örgütleri arasında ağ kurulması için daha fazla çaba gösterilmesini istedi.

PHINEO Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Rickert ise, toplumsal sorumluluğa dikkat çekti ve eğitim konusundaki sivil angajmanın öneminin altını çizdi.

Stuttgart'ta 12 yıldan beri çeşitli sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunan Stuttgart Türk-Alman Forumu Genel Müdürü Kerim Arpad, 60 proje arasından “Ağabey-abla” projelerinin örnek gösterilen 17 proje arasına girmenin sevindirici olduğunu söyledi. Arpad, proje çerçevesinde öğrencilere zayıf oldukları derslerinde ve ev ödevlerinde “Ağabey ve ablaların” yardımcı olduklarını hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!