En güzeli Fransa’ya

Güncelleme Tarihi:

En güzeli Fransa’ya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 16:34

Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak yenibüyükelçilik ve başkonsolosluk binasının inşaatınbaşlaması için geri sayım başladı. Haziran ayı içindebaşlayacak inşaatın 29 Ekim 2014’te bitmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KENTİN en lüks semti olan Robertsau ve Orangerie yakınında İll nehri kıyısında yapılacak temsilcilik binasın dış cephesinde İznik keramiğiyle beraber Alsas bölgesin Vosges dağında çıkan gri-pembe rengindeki taş tabakalar kullanılacak. Avrupa kuruluşları AK, AİHM, AP, ve Avrupa Genel Sekreterlik binasına adeta komşu vaziyetinde bulunan yeni proje kent merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta.

2010 yılında onaylandı
Fransa’nın kuzey doğusu Alsas, Lorraine, Franche-Comte, Haute-Marne, bölgelerinde yaklaşık 130 bin vatandaşımıza hizmet veren Strasbourg Başkonsolosluk binasın çok eski ve küçük olması yüzünden sıkıntı yaşanıyordu.

Rue Auguste Lamey caddesinde 1974 yılından bu yana hizmet veren Başkonsolosluk binasın yetersiz kalmasıyla yeni bina yapılması için karar alındı. 2008 yılında dönemin Başkonsolosu Yunus Demirer’in girişimiyle arsa aranmaya başlandı. 2010 yılında aranan arsa nihayet bulundu. Strasbourg Belediyesi, temsilcilik yapılmasıını 2010 yılında onaylandı. Yaklaşık 2.5 yıl sonra bitmesi beklenen proje Fransalı Türkleri şimdiden sevindirdi.

7 bin 500 metrekare büyüklüğünde arsa yeri iki arsanın birleşmesiyle büyüdü. Arsa yeri üçgen konumunda olup üç cadde ‘Rue de Toreau’,’Quai Jacoutot’ve’ Rue de La Carpe Haute’yi birleştiriyor. Yaklaşık 2 milyon Euro değerindeki arsa üzerine 25 milyon Euro değerinde projeyle kentin en güzel ve Türkiye’nin Avrupa’daki en lüks ve modern temsilciliği olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!