En güzel teşekkür vizeyi kaldırmak

Güncelleme Tarihi:

En güzel teşekkür vizeyi kaldırmak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 15:24

Stuttgart Belediyesi’nin Türk işçi göçünün 50’nci yılı dolayısıyla düzenlediği törene katılan FederalAlmanya eski parlamento başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth en güzel teşekkürün vizeyi kaldırmakolduğunu söyledi. Prof. Dr. Süssmuth “Artık her şey farklı. Almanya hatasını biliyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK göçünün 50’nci yılı Stuttgart Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Tören Van depreminde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster, Türklerin olmadığı bir Stuttgart düşünmenin mümkün olmadığını, Türklerin şehrin ekonomik, kültürel, sosyal ve toplumsal gelişmesinde büyük katkıları olduğunu belirtti.

Schuster, “Türkiye ve Almanya’yı birbirine kenetlediniz. Sizlerin sayesinde iki ülke arasındaki bağları artık kopartmak mümkün değil. Sizlerin potansiyel ve zenginliğinizi geç keşfettik. Pek çok yetenek boşa harcandı. Ancak hatamızı düzelteceğiz. Bundan böyle yolumuza sizlerle devam edeceğiz. Geleceğimizi ortak inşa edeceğiz” diyerek Türkçe “Teşekkürler” dedi.

Toplantıda konuşan Daimler-Benz Yönetim Kurulu eski Başkanı Dr. Edzard Reuter Türk-Alman ortaklığının büyük bir proje, olağanüstü başarı hikayesi olduğunu söyledi. Dikkatli atılacak küçük adımlarla mükemmel gelecek yaratmanın mümkün olduğunu söyledi.

ALMANYA DA HATALI
Federal Almanya eski parlamento başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth en güzel teşekkürün vizeyi kaldırmak olduğunu söyledi. Almanya’nın Türk potansiyelini kullanamadığını da vurgulayan Süssmuth şöyle konuştu:

“Artık her şey farklı. Almanya hatasını biliyor. Türklerin potansiyelini keşfetti. Eğitimde başarı düşüklüğü konusunda hep Türkler eleştirildi. Türk aileler buraya çocuklarını iyi yetiştirmek, ailesine iyi gelecek için geldiler. Bu insanların çocuklarının iyi eğitim almak istemediklerini iddia etmek yanlış. Sorun neyi nasıl yapacaklarını bilmemeleriydi. Burada Almanya’nın hatası var. Almanya’nın ilk yapacağı iş vizeyi kaldırmaktır. Alman ekonomisi de bunu beklemektedir”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!