En genç üye

Güncelleme Tarihi:

En genç üye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 16:15

ALMANYA'nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Wedel kentinde, 23 yaşındaki lise öğrencisi Erkan İnak, Yeşiller Partisi'nden belediye meclisinin en genç üyesi olarak görevine başladı.

Haberin Devamı

Görev belgesini Wedel Belediye Başkanı Niels Schmidt'in elinden alan İnak, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle göçmen gençlerin Alman toplumuna uyumu ve onların politik yaşama daha aktif şekilde katılabilmesi için mücadele vereceğini söyledi. Yeşiller Partisi'nde 2004 yılından beri aktif şekilde faaliyet gösteren İnak, "Wedel'in yüzde 20'si yabancı kökenli. Maalesef gençlerimiz siyasette aktif değiller. Eğitim çok önemli. Ben de öğretmen olmak istiyorum. Belediye Meclisi üyeliğinden sonra milletvekili ya da mümkün olursa bakan olmayı istiyorum. Emek harcamadan bunları elde etmek elbette çok zor" dedi. Kendisine Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'i örnek aldığını ifade eden İnak, Almanya'da birgün göçmen kökenli birinin Başbakan olacağına inandığını söyledi.

Hessen eyaletinin eski Başbakanı Roland Koch'un, yabancılara karşı yürüttüğü kampanyaları gördükten sonra siyasete atılmayı düşündüğünü kaydeden İnak, göçmen gençlere eşit imkanlar sunulması ve onların çok dilliliğinden ve farklı kültürlerinden en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini sözlerine ekledi. Görevine yeni başlayan İnak'ı, babası Hüseyin ve annesi Vijdan İnak ile Wedel Belediye Başkan Yardımcısı Ayşen Çiker yalnız bırakmadı. Wedel'de bulunan Tzolkin Derneği'nin başkanı olan Hüseyin İnak, oğlunun başarısından gurur duyduğunu ifade ederek, Almanya'nın geleceğinin ancak göçmenler ile birlikte şekillendirilebileceğine inandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!