Emre'ye "Şiddet" cezası

Güncelleme Tarihi:

Emreye Şiddet cezası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 20:52

Hannover yakınlarındaki Burgdorf kasabasında yaşayan 7 yaşındaki Emre Yücel'e okulda agresiv davranışlar gösterdiği gerekçesiyle üç ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan Yücel Ailesi'nin 7 yaşındaki oğlu Emre üç ay okuldan uzaklaştırıldı. Anne Hicaziye Yücel, birinci sınıfa giden oğluna haksızlık yapıldığını iddia ederken hatanın düzeltilmesi için mücadele veriyor. Yücel ”Burgdorf semtindeki ilkokula başlarken sol kulağındaki duyma yetersizliği için verilmiş olan kulaklığı bahane göstererek 'Çocuğunuz bu kulaklıkla duyamıyor. Agresif davranışlarda bulunuyor. Bundan dolayı özürlüler okuluna gitmesi gerekir' dediler. Ancak Hannover Ünüversitesi Tıp Fakültesinde Kulak, Burun, Boğaz bölüm şefi Prof. Dr. Lesisinski’nin 'Bu kulaklıkla gayet normal duyabilir, eğitimine engel teşkil edecek herhangibir etken yok' raporunu okula verdikten sonra geri adım attılar" dedi.

GENÇLİK DAİRESİNDEN SINIFTA KONTROL
Bir hafta sonra çocuğun öğretmeninin aradığını belirten anne Hicaziye Yücel "Emre'nin ödevini yapmadığını, agresif davranışlarda bulunduğunu, derslerde yaramazlık yaptığını söyledi. Ayrıca almış oldukları karar gereği özürlüler okulundan gelecek bir öğretmenin çocuğa bir odada yalnız ders vereceğini bildirdi. Bu durumda Emre tamamen yalnızlığa itilmiş, dışlanmış olacak. Bunu kabul etmem mümkün değildi. Okul yöneticileri bana gençlik dairesince görevlendirilecek bir kişinin, okulda ders yaparken oğlumu takip etmesi gerektiğini söylediler. Gençlik Dairesi ise hastanedeki psikiyatristen rapor getirmemi istedi. Bunu kabul etmeyince gençlik dairesi beni çocuğumun geleceğini tehlikeye atmakla suçladı. Ancak mahkemeyi ben kazandım" diye konuştu.

Haberin Devamı


BAŞKONSOLOSLUK DEVREDE
Başka bir semte taşınarak tüm bu sıkıntılardan kurtulmayı ve çocuğun sağlıklı bir eğitim alabilmesini umduğunu söyleyen anne Hicaziye Yücel "Başka bir ilkokula kayıt yaptırdım. Çocuğum altı gün okula gitti. 7. gün bir görüşme yapıldı. Aldıkları karara göre geçimsizlik ve agresif davranışlar nedeniyle çocuğuma üç ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Oğluma yapılanları algılamakta zorluk çekiyorum. Hannover Başkonsolosluğu ve Lehrte Türk Veliler Birliği olayla ilgileniyor. Ayrıca gerekirse avukat tutup, hukuksal mücadelemi sürdüreceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!