Emlakçının o cevabından utanıyorum

Güncelleme Tarihi:

Emlakçının o cevabından utanıyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 09:36

Almanya Başbakanı Merkel’in partisi CDU’nun Genel Başkanı Yardımcısı Armin Laschet, Handan Sarıkaya’ya yabancı olduğu için ev verilmemesine sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Almanya’da son zamanlarda konut alanında ayrımcılık üst seviyelere çıktı. Geçen haftalarda Hürriyet yaptığı haberle konut alanındaki ayrımcılıkları açıkça gözler önüne serdi. Önce Berlin’de Türk kiracıya ayrı, Alman kiracıya ayrı zam yapan ev sahibini 30 bin Euro para cezasına çarptıran mahkemenin kararını okuyucularına duyuran Hürriyet, ardından bu kez Köln’de bir emlakçı, kiralık ev arayan üç çocuk annesi Handan Sarıkaya’ya gönderdiği yazıyla evi veremeyeceklerini belirtirken, “Ev sahibinin yabancılarla problemi var. Biz ev sahibine göre hareket etmeliyiz” gerekçesini gösteren haberi sayfalarına taşıdı.

Tüm bu haberlerden sonra Merkel’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı CDU’nun Genel Başkan Yardımcısı ve Kuzey Ren Westfalya Eyaleti CDU Teşkilat Başkanı Armin Laschet yaşanan ayrımcılıklara sert tepki gösterdi. “Böyle olaylar karşısında utanıyorum” dedi.

DEĞERLERİMİZE UYMUYOR

Remscheid kentinde yaşadığı evi altı ay içinde boşaltmak zorunda olan Handan Sarıkaya, kiralamak istediği evle ilgili emlakçıdan gelen ve ayrımcılığı net şekilde ortaya koyan yazıyı, Laschet’in Düsseldorf’da bulunan meclisteki bürosuna gönderdi. Bunun üzerine Laschet de Sarıkaya’ya yapılan ayrımcılıkla ilgili cevap yazdı.

Laschet yazılı açıklamasında “Size yasalara aykırı bir şekilde ayrımcılık yapıldığı çok net. Ev sahibinin tavrı bizim toplumumuzun değer yargılarına uygun değil. Size gelen bu ayrımcılık içeren yazıyı Federal Hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’ne göndereceğim. Ülkemizin değerleri çok açık. Hiç bir kimse kökeninden cinsiyetinden, inancından veya politik görüşlerinden dolayı ayrıma uğrayamaz” dedi.

Laschet, cevabında ayrıca ayrımcılıkla mücadelede yapılacak çok iş olduğunu belirtirken, ev sahibinin yabancıları istemediğini cevabında açık olarak yazan emlakçının yazısına atıfta bulunarak, “Bu yazı da çok açık olarak gösteriyor ki ayrımcılıkla mücadele konusunda daha çok çalışmalıyız” dedi.

Emlakçının o cevabından utanıyorum


TEPKİ İYİ AMA BANA ÇARE DEĞİL

Handan Sarıkaya uzun süreden beri kendi ve kızları için Köln’de ev aradığını belirterek, şöyle dedi: “Sayın Laschet ayrımcılığa tepki gösteriyor. Ancak bu benim ev aramada yaşadığım ayrımcılığı önlemiyor. Ben sürekli açık veya gizli ev arama sırasında ayrımcılığa uğruyorum. İlanlarda benim istediğim evler var. Ancak adımı öğrendiklerinde derhal ret cevabı geliyor.”

Emlakçının o cevabından utanıyorum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!