'Emekli Org. Saygun kalp krizi geçirdi'

Güncelleme Tarihi:

Emekli Org. Saygun kalp krizi geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 15:01

Balyoz Davası kapsamında tutuklanması istenen ancak GATA’da tedavisi devam eden emekli Orgeneral Ergin Saygun'un avukatı, Saygun’un bugün kalp krizi geçirdiğini bu nedenle teslim olamadığını ifade etti.

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Şubat’ta görülen duruşmada hakkında yakalama kararı verilen emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, saat 14.00 sıralarında avukatı ile birlikte Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. GATA’da tedavi gördüğü öğrenilen Durusoy’un yüzüne tutuklama kararı okundu. Sağlık kontrolünden geçirilen Durusoy, Metris Cezaevi’ne gönderildi.

BELGELERDE BENİM ADIM YOK

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıkan Durusoy, 2003 yılının temmuz ayında NATO bünyesinde görevli olarak Belçika’ya gittiğini söyledi. Durusoy, 1. Ordu Karargahı’na sadece bir kez nezaket ziyaretine gittiğini belirtti. Balyoz davasında iddia ilişkin bilgi, belge ve duyum almadığını kaydeden Durusoy’un, "Biri benim bir yazdığımı söylesin, kendi cezamı kendim veririm. Bunu yazan kimse ona en büyük cezayı verin. Ben bu konuda mağduriyetimi bildirmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Silivri Cezaevi’nde Cuma günü görülen duruşmaya katıldığını ancak rahatsızlığı nedeniyle öğle arasında ayrıldığını vurgulayan Durusoy, GATA’ya yatırıldığını ve bugün taburcu olarak teslim olmaya geldiğini kaydetti. Durusoy, 5 ay önce de By-pass ameliyatı olduğunu da sözlerine ekledi.

SAYGUN SABAH KALP KRİZİ GEÇİRDİ İDDİASI

Durusoy’un avukatı ise GATA’da tedavisi devam eden emekli Orgeneral Ergin Saygun da avukatlığını yaptığını söyleyerek Saygun’un bugün kalp krizi geçirdiğini bu nedenle teslim olamadığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken’in ise, "Avukat Bey hiçbirinin sağlık durumuyla ilgili bir şey demedik. Ergin Saygun Paşa’nın da durumuna bir şey demiyoruz" dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!