Elvis'in torunu milyonlarca dolarlık servetin sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

Elvisin torunu milyonlarca dolarlık servetin sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 13:18

Lisa Marie Presley, 12 Ocak'ta çoklu kalp durması sonucu hayatını kaybedince annesi vasiyetine itiraz etmişti.

Haberin Devamı

Rock'n Roll efsanesi Elvis Presley'in serveti, kızının ölümünün ardından torunu Riley Keough'a devroldu.

Elvisin torunu milyonlarca dolarlık servetin sahibi oldu
Riley Keough, Amazon Prime'da yayımlanan Daisy Jones and The Six'te başrolde yer alıyor

Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley, 12 Ocak'ta henüz 54 yaşındayken yaşamını yitirmişti. Kaliforniya'daki evinde kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan Presley'nin çoklu kalp durması sonucu ölümünü annesi Priscilla Presley duyurmuştu.

1994'te Michael Jackson'la evlenen ve yalnızca 20 ay evli kalan Presley'nin ani ölümünün ardından tüm mirası oyuncu kızı Riley Keough’ya kalmış ancak çok geçmeden bu vasiyete büyükanne Priscilla Presley’den itiraz gelmişti. Kızının ölümünden sadece iki hafta sonra mirasının Amerikalı oyuncu Riley Keough'ya kalmasına itiraz eden 78 yaşındaki Priscilla Presley, "vasiyetteki imzanın kızının her zamanki imzasından farklı olduğunu" ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, büyükanne ve torun arasındaki mahkemeye taşınan miras kavgası Los Angeles Veraset Mahkemesi'nde sonuçlandı. Buna göre Riley Keough, büyükannesi Priscilla Presley'yle anlaşmaya vardıktan sonra resmi olarak annesinin milyonlarca dolarlık mirasının tek mütevellisi oldu.

Elvisin torunu milyonlarca dolarlık servetin sahibi oldu
Priscilla Presley, kızının vasiyetinin noter tasdikli olmadığını ileri sürmüştü.

Lisa Marie Presley'nin kızı ve Elvis Presley'in torunu olan 34 yaşındaki Keough, annesinin mirasının başına geçmesi için geçen ay yapılan anlaşmanın onaylanması için mahkemeye dilekçe verdi.

Mirası resmen devraldı
People'ın eline geçen belgelere göre 78 yaşındaki Priscilla Presley, kızının mirasının mütevellisi görevinden 11 Mayıs'ta resmen alındı. Elvis Presley'nin torunu, annesi Lisa Marie'nin mirasının tek mütevellisi olmanın yanı sıra 14 yaşındaki ikiz kız kardeşleri Harper ve Finley Lockwood'un da ikinci vasisi. Avukatına göre Keough, "hak sahiplerinin ihtiyaçlarıyla tutarlı ve bir mütevellinin arzusundan etkilenmeyecek şekilde" yarıtım yapacak.

Haberin Devamı

34 yaşındaki oyuncuya yakın kaynaklar, aylar süren hırçın hukuk mücadelesinin ardından Keough'nun "büyükannesiyle herhangi bir drama yaşamak istemediğini" söyledi. People'a konuşan kaynak, şunları söyledi: "Riley, annesinin mirası üzerindeki anlaşmazlığı çözdüğü için rahatlamış durumda"

Elvisin torunu milyonlarca dolarlık servetin sahibi oldu
Priscilla Presley'nin avukatı Ronson Shamoun, Daily Mail'e yaptığı açıklamada anlaşmaya varıldığı için memnun olduğunu ve "ailelerin mutlu ve gelecek için heyecanlı olduklarını" söyledi.

BAKMADAN GEÇME!